Poliția Locală Bradu avertizează: „Proprietarii terenurilor neîngrijite vor primi amenzi”

Administrația locală din Bradu le reamintește locuitorilor că fiecare proprietar (deținător de imobil) are obligația de a-și întreține, salubriza și cosi vegetația din dreptul imobilului, pe întreaga lungime. ”Neluarea măsurilor de tăiere a vegetației ierboase, de salubrizare, curățare a lacurilor, bălților, iazurilor, a terenurilor neocupate din intravilan, precum și de împrejmuire a acestora din urmă de către proprietari sau administrator, aduce amenzi de 1.000 -1.500 lei pentru persoanele fizice și 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice”, transmit reprezentanții Poliției Locale Bradu.

Conform HCL Bradu NR.107/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localității, precum și constatarea faptelor ce constituie contravenții AU FOST APLICATE AMENZI PE STRADA MESTEACĂNULUI, PENTRU NEÎNDEPLINIREA OBLIGAȚIILOR RESPECTIVE.
”De asemenea, atragem atenția beneficiarilor lucrărilor de branșamente și racorduri la rețelele de utilități publice că au obligația, ca la finalizarea lor, să readucă terenul la starea inițială, în caz contrar riscă amenzi conform art.26, alin.(1), lit.(e) din Legea nr.50/1991 (r1), privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, transmite Poliția Locală Bradu. ”Neaducerea terenului la starea iniţială de către investitor, după terminarea lucrărilor prevăzute la art. 3 lit. c), precum și nerealizarea lucrărilor de curăţare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuţiei, o dată cu încheierea lucrărilor de bază”, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, potrivit art.26, alin.(2) din Legea nr.50/1991(r1). Amenzi pentru șoferii care își parchează maşinile pe trotuar ”În altă ordine de idei, în atenția conducătorilor auto care execută manevra voluntară de oprire a autovehiculului pe trotuar, Poliția Locală Bradu le aduce la cunoștință că această fapta constituie contravenție și se sancționează cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte penalizare potrivit art.108, lit.(a), pct.(8) din aceeași ordonanță de urgență”, declară șeful Poliției Locale Bradu, Gheorghe Militaru, pentru Realitatea Bradului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea