Peste 30 de porci eutanasiați la Bârla, după ce a fost confirmată pesta porcină

Pe 30 august, a fost confirmată pesta porcină și în comuna Bârla. În acest moment, în județul Argeș sunt 12 focare active.
VIrusul pestei porcine a fost confirmat într-o exploataţie comercială de tip A din localitatea Podişoru, comuna Bârla, conform buletinului de analize emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Din gospodăria unui cetățean au fost eunanasiați 34 de porci, alți doi murind de pestă porcină. Proprietarul urmează să fie despăgubit de stat pentru animalele sacrificate.
După ce focarul a fost confirmat, au fost delimitate zonele de protecţie şi de supraveghere, unele dintre ele fiind stabilite și în localități din județele Teleorman și Olt:
Zona de protecţie, pe o rază 3 kilometri, a cuprins localităţile: Mândra, Selăreasca, Bârla, Podişoru, Mozăceni Vale, Bădeşti – comuna Bârla. Zona de supraveghere, pe o rază 10 kilometri a cuprins localităţile: Urlueni, Afrimeşti, Zuvelcati, Brabeti, Malu, Ciocesti, Burdea, Ciobani, Martalogi – comunele Bârla, Căldăraru, Hârseşti; dar și Tecuci, Corbu, Sinesti, Burduleşti, Buzeşti, Ciureşti, Ursoaia, Icoana, Milcoveni, Floru, Tufeni, Stoborăşti, Barza – localităţi din judeţele Teleorman şi Olt).
În acest moment, pe teritoriul judeţului Argeş, sunt active 9 focare de PPA la porci domestici în localităţile: Vlădeşti (2 focare), Băiculeşti, Răteşti (2 focare), Călineşti, Ungheni (2 focare) şi Bârla. Sunt înregistrate, de asemenea, 3 focare la porci mistreţi în fondurile de vânătoare 25 Grădiştea, comuna Mihăeşti, 24 Mâzgana, comuna Vultureşti şi 18 Râul Târgului, comuna Lereşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea