Jungla din Liga Județeană de fotbal: un jucător a leșinat pe teren după ce a fost lovit cu pumnul în gât

# Liga V-a - locul unde fotbalul este sinonim cu bătaia, înjurăturile sunt la ordinea zilei, iar sângele pe tricou este ceva obișnuit # Și un arbitru a fost bătut, în timpul meciului, după ce a eliminat un jucător
Liga Județeană este locul unde pasiunea pentru sportul-rege a fost de mult uitată, ea fiind înlocuită cu o „arenă” în care dacă scapi fără vânătăi și lovituri, poți să te numești norocos. Două evenimente au umbrit startul de sezon în Liga a V-a, în județul Argeș. În unul dintre ele putea să aibă loc o tragedie, asta după ce un fotbalist a leșinat pe teren după ce s-a trezit cu un pumn de la adversar, în gât. Nici arbitrii nu sunt în siguranță, ajungând să-și pună viața în pericol pentru câteva zeci de lei. S-a lăsat cu plângeri penale, mai multe etape de suspendare pentru vinovați și amenzi ridicole de mici.

„Antrenorul lor m-a lovit cu piciorul. Ziceai că e în cușcă la MMA”

În liga a V-a, zona Nord, din cele 16 echipe înscrise la Asociația Județeană de Fotbal Argeș, două au creat deja probleme, după doar câteva etape. Vorbim de AS Partizanul Vlădești și de AS Schitu Golești. Ambele echipe au pierdut meciurile „problemă” cu scorul de 3-0, la masa verde. Primul eveniment neplăcut a avut loc pe 25 august, pe terenul celor de la Vlădești, chiar de „Ziua comunei”, într-un meci cu cei de la AS Vulturii Vulturești, în prima etapă din noul sezon.
Conform informațiilor publicate pe site-ul AJF Argeș, antrenorul principal al echipei din Vlădești a lovit pe unul dintre jucătorii echipei vizitatoare. În urma comisiei de disciplină, AJF a decis „Abatere: În minutul 71 antrenorul Principal - Bahneanu Iustinian de la echipa gazdă lovește pe jucatorul echipei oaspete - Marangoci Silviu. Rezolutie: Se suspendă 4 luni în baza art. 50.1 din Regulamentul Disciplinar FRF/AJF, și o penalitate financiară de 300 lei”. Incidentul a avut loc în minutul 71, jocul fiind oprit din cauza unei bătăi generale între cele două echipe și suporterii ambelor echipe. În urma acestor altercații la fața locului s-a prezentat un echipaj de Poliție. Jocul nu a mai putut fi reluat.  AJF Argeș a ridicat dreptul de organizare a jocurilor pe propriul stadion celor de la Partizanul Vladești pentru 2 jocuri, iar clubul a primit o amendă de 200 lei.
Pe acest subiect am stat de vorbă cu jucătorul bătut de antrenorul echipei gazdă, în timpul meciului: „Acolo, oamenii nu sunt pentru fotbal, sunt pentru scandal. Echipele astea, care creează probleme, ar trebui eliminate din competie. Noi venim din plăcere, la nivelul acesta, să facem mișcare. Un jucător al nostru a fost accidentat, iar de acolo a degenerat totul. La un moment dat, antrenorul lor m-a lovit cu piciorul. Ziceai că e în cușcă la MMA. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de la poliție imediat. Au venit acolo și suporterii, nu mai aveai cum să pleci de acolo fără poliție. Eu i-am făcut plângere penală. Urmează să vedem ce se v-a întâmpla”, ne-a precizat Silviu Marangoci, jucătorul bătut.

Un arbitru a fost bătut pe teren și un jucător a ajuns în stare de inconștiență, după un meci împotriva celor de la Schitu Golești

Un caz mai grav a avut loc, în etapa a III-a, pe 8 septembrie, la meciul dintre AS Godeni și AS Schitu Golești. Florinel Jucătoru, arbitrul meciului, a fost lovit, iar unul dintre jucătorii de la Godeni, care a sărit în ajutorul său, a fost lovit atât de grav încât și-a pierdut cunoștința, pe teren.
Comisia de disciplină a decis următoarele: „Jocul a decurs normal până în minutul 40, când la scorul de 1-0 pentru echipa gazdă, arbitrul acorda penalty pentru AS Godeni. În acest moment jucătorul de la echipa oaspete cu nr.15 - Gigu Alexandru îl injură și scuipă pe arbitru fiind eliminat imediat. În acest moment jucătorul cu nr. 9 - Istrate Alexandru Sorinel îl lovește pe arbitru cu pumnul în cap, moment în care jucătorul cu nr. 22 - Liță Nicușor de la echipa gazdă încerca să-l protejeze pe arbitru dar a fost lovit puternic cu pumnul în gât de jucătorul de la echipa oaspete nr. 7 - Brică Florin, moment în care arbitrul fluieră finalul jocului. După terminarea jocului nu s-a mai întâmplat nimic deosebit pentru că la teren au venit doi polițiști”, se arată pe site-ul AJF Argeș. În urma incidentului, echipa din Schitu Golești a primit o amendă de... 200 lei, iar cei trei jucători care au fost eliminați de arbitru au primit între 9 și 16 etape de suspendare și amenzi între 200 – 500 lei.
”Eu am acordat un penalty pentru Godeni, moment în care a venit un fotbalist să-mi ceară explicații, însă m-a înjurat și m-a scuipat. I-am arătat roșu iar apoi a intervenit un alt jucător care a venit pe la spate și mi-a dat cu pumnul în cap. Jucătorul de la As Godeni, după ce a primit pumnul în gât, a căzut secerat pe gazon. Aștept certificatul medico-legal și o să merg la secția de poliție ca să depun o plângere penală”, a precizat arbitrul Florinel Jucătoru.

„Am fost inconștient vreo 2-3 minute”

Nicușor Liță, jucătorul celor de la Godeni,  care a stat câteva minute în stare de inconștiență după ce a fost lovit în timpul meciului, ne-a precizat următoarele: „Prin minutul 30 a dat arbitrul un penalty pentru echipa noastră. Arbitrul a fost lovit. Acesta a căzut și s-a ridicat. M-am dus să îl scot de acolo, dar din păcate nu am mai ajuns. Mai aveam trei metri până la el și am primit un pumn direct în figură. Vreo 2-3 minute am fost inconștient. Urmează să îmi scot certificat medico-legal. O să depun plângere”.
Întrebat despre cazurile violente, tot mai frecvente, din Liga a V-a, Cornel Sorescu, președintele AJF Argeș ne-a precizat următoarele: „Noi avem un protocol cu Inspectoratul pentru situații de Urgență. Dăm o listă cu toate jocurile de fotbal din județ, iar la fiecare dintre ele sunt scrise și gradul de dificultate al acestora. Acestea sunt măsurile care se pot lua în urma abaterilor: meciul pierdut cu scorul de 3-0, suspendarea terenului, suspendarea jucătorilor care au abateri, respectiv amendă, conform regulamentului nostru”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea