Must și oaie la proțap de Ziua Recoltei, la Băbana

Sărbătoare în toată regula, duminică, la Băbana, în spațiul de vis-a-vis de Primărie. Fii satului se vor întâlni la un pahar de must, la o țuică și la o porție de oaie la proțap. Amfitrionul evenimentului, ca de obicei, primarul Bebe Ivan.  Acesta s-a ocupat, cu egală atenție, cu trimiterea  invitațiilor, de achiziționarea unor porții generoase de alimente (fără să ia nici un ban din bugetul Primăriei) și a promis că se va ocupa și de grătar, de băuturi. Sătenii vor participa, cu plăcere, la sărbătoarea propriei comune. Aceștia nu numai că vor  veni,  la fața locului, ci vor și aduce, fiecare, coșuri cu bunătăți din propriile gospodării: fructe, prăjituri, mâncare, băutură.
Bebe Ivan, primarul localității: ”Va fi o sărbătoare mai mică decât în multe comune, dar, sper eu, mai frumoasă. Totul se va desfășura duminică, la orele amiezii, după ce ies sătenii de la biserică, timp de o oră-două. Este invitată toată lumea, nu avem produse de vânzare, mâncarea și băutura sunt oferite de către oamenii locului. Anul acesta, duminică, vom încheia un parteneriat interesant, cu noua filială a Cultului Eroilor, de la Băbana. Va fi un moment emoționant, poate istoric. Se va intona imnul României”.
Va fi  cea de a VI-a ediție a sărbătorii ,,Zilei Recoltei”. De altfel, Bebe Ivan a “pus la bătaie”, din propriul buzunar, pastramă, must și țuică. Pâine de casă, șunculiță, brânză, sărmăluțe gătite la tuci pe foc de lemne, conserve, murături, pastramă, carne de pasăre la tavă și multe altele. Cu așa festin, cu atâtea produse tradiționale românești, gospodarii din Băbana ar putea concura cu siguranță cu marile târguri de acest gen.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea