O primărie din Argeș va plăti, timp de un an, salariul de primar la două persoane

Caz incredibil în Argeș! Primăria Vlădești urmează să plătească, pe o perioadă de peste un an, salariul de primar la două persoane. Cum s-a ajuns la această situație? Simplu! Edilul de la Vlădești, Cristian Dică Hristu (foto), a fost demis din funcție, prin ordin al prefectului județului Argeș, în perioada 22 august 2017 – 27 octombrie 2018. În această perioadă, interimatul a fost preluat de viceprimarul Iustinian Leonard Şerban. După mai bine de un an, instanța îl pune în drepturi pe edilul demis. Iar acum, acesta a câștigat în instanță indemnizația cuvenită perioadei în care a lipsit din fruntea primăriei.
Cristian Dică Hristu a dat în judecată comuna pe care o păstorește. Primarul și-a cerut drepturilor salariale pe care le-a pierdut, în perioada în care  a fost demis.  Pe rolul Tribunalului Argeș a fost deschis dosarul care are ca obiect „obligaţia de a face plată indemnizaţie primar pentru perioada 22.08.2017-27.10.2018 actualizată cu indicele de inflaţie”. Pe 23 septembrie, instanța i-a dat câștiga de cauză.
”Obligă pe pârâtă (nr. comuna Vlădești) să îi plătească reclamantului indemnizaţia cuvenită pentru perioada 22.08.2017 – 27.10.2018, actualizat cu indicele de inflaţie. Obligă pe pârâtă la 1000 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Până în prezent, Unitatea Administrativ Teritorială Vlădești nu a depus apel.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea