Răspunsul SRI se lasă așteptat în procesul „Cheresteaua”

Serviciul Român de Informații  întârzie să răspundă la întrebările formulate de avocații inculpaților din procesul „Cheresteaua”. Din acest motiv cauza a fost amânată până pe 22 octombrie.
Reamintim că în dosarul „Cheresteaua”  au fost trimiși în judecată 16 inculpați, în frunte cu Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris.  Procurorii Parchetului Tribunalului Argeș au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: „23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier”. Cu toate acestea, dosarul pare departe de a fi soluționat.  Încă din februarie 2019, subiectul protocoalele încheiate între SRI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost adus în discuție în cadrul procesului de către avocații inculpaților. Pe 14 iunie, instanța chiar admite cererea de emitere a unei adrese către SRI, în care să se comunice următoarele:
„1. În cauza penală nr. 1163/P/2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat interceptări și în ce a constat, în concret, sprijinul tehnic acordat;
2. Dacă în cauza respectivă interceptările au fost efectiv realizate de S.R.I. şi transmise în formă brută către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş,
3. Dacă interceptările respective au fost transcrise în formă brută de către S.R.I., dacă interceptările au avut un sprijin tehnic, inclusiv prin deblocarea semnalului şi transmiterea acestuia către un alt organ, cu solicitarea ca toate informațiile furnizate să fie înaintate instanței în formă declasificată”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Argeș.
Sunt mai bine de 3 luni de când a fost trimisă adesa către SRI, iar răspunsul instituției este încă așteptat.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea