Echipa ”Visuri la cheie” este, din nou, la Călinești

Câteodată, într-un ocean de întâmplări rele, cade și o picătură de bucurie, de bine. La Călinești, celebra echipă ”Visuri la cheie” este prezentă, pentru a doua dată, și reprezintă partea aceea de bucurie despre care scriam mai sus…

Drama unor îngeri (caz prezentat pe pagina de facebook a Parohiei Turculești)

Doi copii din Argeș, care și-au pierdut mama, aceasta fiind ucisă, încă își așteaptă părintele acasă. Tatăl este arestat preventiv, fiind bănuit pentru oribila crimă. Micuții i-au cerut bunicii să îi ducă înapoi în casa părintească, sperând că așa își vor regăsi mama. Numai că femeia nu are banii necesari să le îndeplinească dorința. Fiica ei a fost ucisă în toamna anului trecut, iar ea a renunțat la locul de muncă pentru că, altfel, nu se putea ocupa de cei doi nepoți. Grav este că băiatul și fetița sunt acum buni de plată la compania de electricitate, care s-a îndreptat împotriva lor pentru o datorie a tatălui. Bărbatul este închis la Penitenciarul Mioveni, iar procesul în care este acuzat de omor este în derulare.
Mihai (10 ani) și Maria-Alexandra (4 ani) sunt doi copii nevoiți să înfrunte cu ochi de adult o tragedie la care nimeni nu se aștepta. În octombrie 2018, mama lor a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit, iar tatăl lor a fost acuzat și arestat pentru crimă. A negat tot timpul că ar fi vinovat, dar dovezile adunate de anchetatori au dus la el. Era gelos și nu ar fi putut accepta ideea despărțirii. Rămași fără ambii părinți, unul în mormânt și altul în pușcărie, Mihai și Maria au fost luați de bunica maternă. Femeia și-a lăsat serviciul și se bazează doar pe venitul soțului, șofer de camion, pentru că, altfel, programul nu i-ar fi permis să aibă grijă de nepoți.
Legea nu îi permite bunicii să ia copiii în plasament
„Pentru mine este foarte greu, sufăr de două ori. O dată pentru că sunt o mamă care și-a pierdut fiica, apoi pentru că îi văd pe ei fără mamă, singuri. Este o tragedie la care nu m-aș fi așteptat. Știam că ginerele meu este violent, de când s-au despărțit simțeam că va face ceva, dar nu așa ceva. Andreea spunea mereu că el se va liniști, îi dădea copiii des, credea că dacă îl tratează cu bunătate, el se va potoli, dar nu a fost așa. Acum, copiii sunt în grija mea și îi iubesc ca pe ochii din cap. Mihai a făcut consiliere psihologică timp de şapte luni și a reușit să înțeleagă și să depășească momentul. Era închis și nu mai puteam comunica deloc cu el. Fetița e mai mică, ea nu conștientizează prea bine, dar ea o așteaptă pe mama ei acasă”, povesteşte, plângând, Mihaela Vasilescu, bunica celor doi copii.
De la așteptările fetiței a pornit și dorința întoarcerii acasă. Casa lor părintească este la Călinești, acolo unde a avut loc nenorocirea, dar locuinţa are nevoie de îmbunătățiri. Bunicii au mai făcut câte ceva, pe ici-pe colo, ce au putut, ajutați de nașii copiilor.
Femeii i s-a spus, în urmă cu ceva timp, că nu poate să îşi ia nepoţii în plasament, pentru a primi acel mic ajutor financiar din partea statului, iar dacă se mută în locuinţa în care a stat fiica sa, o aşteaptă anchete sociale. Se teme ca statul să nu îi ia nepoţii, dacă nu le oferă condiţiile necesare.
„Locuința de la Călinești e bună, dar are nevoie de mai multe lucruri, pentru că nu aș vrea să avem probleme. Copiilor le e bine lângă noi și nu îi putem pierde”, spune bunica.

Preotul din Turculești, Cosmin Bologea, a comunicat cazul copiilor

Preotul Parohiei Turculești, Cosmin Bologea, s-a implicat activ pentru îmbunătățirea situației în care se află familia. Cu ajutorul cetățenilor mobilizați, acesta a reușit să procure mai multe elemente de mobilier, dar a efectuat și diverse reparații casei. Desigur, partea rezervată sufletului, a fost tratată cu atenția cuvenită.
Mai importantă este, însă, atitudinea pe care a avut-o, de a încerca ajutorarea familiei prin orice mijloace. Printre altele, a transmis un mail, cu datele de mai sus, către echipa ”Visuri la cheie”. O comisie de evaluare a cazului s-a deplasat, de la București, pentru a stabili dacă acesta este eligibil pentru formatul emisiunii. Rezultatul fiind pozitiv, săptămâna trecută, au început lucrările. Lucrări ce vor fi încheiate, probabil, la începutul lunii viitoare.
Vă reamintim că echipa „Visuri la cheie” a mai ajutat o familie din Călinești, în anul 2016. A fost o altă poveste impresionantă a unor oameni deosebiți, care meritau șansa la un trai mai bun. Echipa „Visuri la Cheie” i-a ajutat pe aceștia să-și vadă visul împlinit: acela de a avea o locuință.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea