„Toamna Piteșteană” - simfonie de culoare, gust și voie bună

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului „Toamna Piteșteană” a început joi, 10 octombrie, în Piața „Vasile Milea” și în zona centrală a Piteștiului. Vizitatorii au avut parte de o paletă diversificată de produse de sezon și nu numai. Nu au lipsit legumele şi fructele, dar nici mustul, terasele cu mici, pastramă sau alte produse la grătar.

Festivalul „Toamna Piteșteană” s-a prelungit și pe parcursul acestei săptămâni, la cererea participanților. La ediția din acest an au fost prezenți peste 240 de producători și comercianți de fructe, legume, carne, brânzeturi, produse apicole și zaharoase, plante medicinale, flori și materiale dendro-floricole, produse de artizanat, precum și producători de haine și îmbrăcăminte de toamnă/iarnă.
Ceremonia de deschidere a festivalului a avut loc pe 10 septembrie în prezența a zeci de argeșeni. Alături de primarul Cornel Ionică au fost prezenți subprefectul Adrian Bughiu, Simona Brătulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, viceprimarul Laurențiu Zidaru, consilieri locali  sau reprezentanți ai organizatorilor.
Primăria Municipiului Pitești promovează, prin acest eveniment, producătorii de fructe și produse agro-alimentare autohtoni, majoritatea participanților la „Toamna Piteșteană” fiind din zona Piteștiului sau din județul Argeș. Aceștia sunt sprijiniți inclusiv prin taxele aplicate de către municipalitate pentru închirierea spațiului de expunere și vânzare, mult mai mici pentru argeșeni, decât pentru cei veniți din alte zone. „Este deja un târg de tradiție în orașul nostru, ajuns la ediția a 14-a, ce oferă piteștenilor posibilitatea de a-și aproviziona cămara cu bunătăți și, în același timp, de a face o plimbare plăcută pe centru, cu oprire la o terasă, unde pot degusta diverse produse de sezon, într-o atmosferă plăcută, completată de muzică tradițională și de căldura soarelui blând de octombrie”, a precizat edilul Cornel Ionică.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea