A fost spartă și școala din comuna Băbana. Pentru că hoțul nu a găsit bani s-a mulțumit cu... dulciuri

# Cazul  furtului de peste 70.000 de lei de la Primăria Băbana

Din august și până în prezent, două primării din județul Argeș au fost sparte de hoți.  Dacă în cazul Primăriei Rociu, hoții au plecat doar cu un „mărunțiș” de aproape 4.000 de lei, la Primăria Băbana au dat o lovitură de peste 70.000 de lei. Și tot la Băbana, cu câteva săptămâni înainte de furtul cel mare, un hoț a spart și o școală din localitate. Pentru că nu a găsit bani, s-a mulțumit și cu dulciurile din magazinul aflat în interiorul unității școlare.

În urma furtului, peste 50 de oameni au rămas fără plata indemnizațiilor de handicap

La sfârșitul săptămâni trecute, în noaptea de 10 spre 11 octombrie, o persoană  a pătruns pe geam în Primăria Băbana, reușind să spargă cu ranga seiful. Acesta a plecat din instituție cu o sumă de peste 70.000 de lei, bani ce reprezentau plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap. Din primele informații, hoțul ar fi acționat la pont, mai ales că în urmă cu doar o zi venise banii în instituție pentru plata indemnizațiilor la persoanele cu handicap. Acum se pune problema plății acestor persoane.
„Ne-au luat banii de indemnizații pentru persoanele cu handicap. Ieri a fost zi de salariu. Sunt peste 70.000 de lei. Sunt peste 50 de oameni care au rămas fără plata indemnizațiilor de handicap. Nu avem nici fond de rezervă, nici bani de funcționare. Nu știm ce vom face”, ne-a precizat edilul Bebe Ivan.
Polițiștii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracțiunea de furt calificat.

Hoții au spart și școala din comuna Băbana

De asemenea, tot la Băbana, afost spartă și una din unitățile școlare din comună. „Acum o săptămână s-a spart școala. Nu au găsit nimic în școală și s-au dus la un chioșc din curtea unității, de unde au luat dulciuri. Atunci nu au găsit bani, nu au găsit nimic”, ne-a mai precizat primarul Bebe Ivan.

În  urmă cu două luni a fost spartă și primăria Rociu

În această vară, în august, a fost spartă și casieria Primăriei Rociu. Dosarul polițiștilor este încă în lucru. Potrivit primarului Aurel Bălășoiu, autorii spargerii au pătruns în casieria Primăriei după ce au urcat pe clădire și au forțat un geam. De asemenea, se pare că hoții erau „profesioniști” reușind să oprească sistemul de alarmă. În acest caz, hoții nu au fost la fel de norocoși, reușind să fure doar 3.700 de lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea