Doi dintre candidații de la prezidențiale sunt din județul Argeș

# Unul dintre ei are o avere fabuloasă

Doi dintre cei 14 candidați la prezidențiale s-au născut în județul Argeș. Este vorba despre Mircea Diaconu, originar din comuna argeșeană Vlădești, și despre John-Ion Banu, originar din Câmpulung Muscel.  Ambii au păstrat deschisă legătura cu Argeșul deținând proprietăți în județ.

Candidatul cu pădure în Argeș, lac în Ilfov și pășune în Carolina de Sus

John-Ion Banu este unul dintre „necunoscuții” care au reușit să se înscrie în cursa prezidențială din noiembrie, după ce a reușit să strângă mai mult de 200.000 de semnături. Acesta s-a născut la data de 8 iulie 1960, în Argeș. Ulterior, s-a mutat la București, unde și-a definitivat studiile, iar în 1985 a emigrat în Statele Unite ale Americii unde și-a luat numele de „John”. Aflat în Statele Unite, acesta a creat Liga Româno-Americană. De profesie inginer mecanic, Ion John Banu este actualmente antrepreor și trăiește în Florida. Acesta candidează la prezidențiale din partea Partidului Națiunea Română, partid creat de el împreună cu un comitet de inițiativă.

John Banu deține trei case în America

Din declarația de avere a lui John Banu reiese că acesta deține o pădure de 8 hectare în comuna argeșeană Schitu Golești. În România, el mai deține trei terenuri în Ilfov și în București, precum și un lac de 6 hectare în comuna Bolintin Deal din județul Ilfov. În afara țării, mai exact în Statele Unite ale Americii, se remarcă și cu o pășune de 135 hectare în Carolina de Sud. Împreună cu soția sa, acesta deține trei case, pe teren american, dintre care două în Florida, de 380 mp și 95 mp, și una în Carolina de Sud, de 420 mp. Conform declarației de avere conduce un BMW fabricat în 2016, este posesorul unei picturi în ulei cu o valoare estimată la 12.000 euro și deține conturi bancare în valoate totală de 197.000 de dolar. În 2018, împreună cu soția sa, care este medic de profesie, John Ion Banu a acumulat venituri de 371.000 de dolari.

Mircea Diaconu deține în Argeș două terenuri intravilane, o casă de vacanță și un „grajd personal”

Actorul Mircea Diaconu s-a născut pe 24 decembrie 1949, la Vlădești, în județul Argeș. Acesta va candida la președinție sprijinit de partidele lui Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Conform declarației sale de avere, completată pe 20 septembrie, Diaconu deține două terenuri intravilane, în comunele argeșene Vlădești și Godeni, de 1000 mp fiecare, dar și o casă de vacanță, în Vlădești, de 80 mp, și un ”grajd personal” (după cum acesta notează) de 50 mp, în Godeni. Împreună cu familia sa, mai deține trei terenuri intravilane, în București și Ilfov. În Capitală, acesta are o casă de 150 mp și un apartament de 39,12 mp, iar în Ilfov o altă casă, în suprafață de 208 mp. Mircea Diaconu are trei mașini: un Citroen Mehari fabricat în 1971, un Aro 10 din 1996 și un Smart produs în 2001.
De asemenea, acesta deține în conturi aproape 120.000 de euro. Diaconu are două pensii, una de vârstă și una de merit, care i-au adus anul trecut, în total, aproape 90.000 de lei. Pe de altă parte, ca europarlamentar, a încasat, în 2018, peste 81.000 de euro indemnizație, deconturi de 70.000 de euro și peste 51.000 de euro pentru cabinetul de deputat european. Soția acestuia a trecut în declarație o sumă de peste 48.000 de lei încasați ca regizor artistic la Nottara și o pensie de 5.310 lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea