O firmă italiană ar putea realiza noul cămin studențesc de la Universitatea din Pitești

A doua oară a fost cu noroc. După ce la prima licitație pentru construirea unui cămin studențesc nu a participat nicio societate comercială, prețul oferit pe metru pătrat fiind mult sub cota pieței, a doua oară a fost depusă o ofertă.  Universitatea din Pitești a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate, care primesc  finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului.
Recent, la procedura de licitație pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea din Pitesti, str. Târgul din Vale nr. 1, Pitești, județul Argeș” s-a înscris un ofertant.  Este vorba despre societatea italiană Manelli Impresa SRL (lider), dar și de societățile Spa Inovations (terț) și de Roadconstruct (subcontractant). Valoarea estimată a lucrării este de 13.519.123,99 lei, fără TVA. În acest moment licitația este în etapa de evaluare calificare/tehnică.
Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4E, cu funcțiune de clădiri civile publice de locuit colective – cămine studențești. Căminul va fi destinat cazării studenților Universității și va avea peste 200 de locuri de cazare.

Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT: „Poate ne trezim cu un Guvern foarte auster și care nu mai dă niciun ban”

Chiar dacă procedura de achiziție publică este într-o stare avansată, conducerea UPIT rămâne rezervată față de acest proiect.
„Nu știm când va începe! Poate ne trezim cu un Guvern foarte auster și care nu mai dă niciun ban! În această situație, credeți că această Companie de Investiții, care acum cică are bani să construiască căminul, va mai funcționa? (...) Inițial a fost făcută o ofertă de achiziție publică, una nerealistă, cu 540 de euro /mp ceea ce este  mult sub piața minimă a construcțiilor în România acum. Minimul pieței pentru o asemenea clădire era la 740-760 de euro/mp. Evident că nu s-a înscris nimeni la prima. Vorba unui mare constructor de la noi: «Ce făceam eu, domn profesor, vedeam cu bani de acasă ca să finanțez statul?» Pentru  noua achiziție nu știm cât a fost prețul minim, dar există un ofertant. Dacă va rămâne, se va acorda contractul și apoi se va apuca de treabă”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.

Firma italiană are datorii de peste 13 milioane lei

În anul 2018, societatea italiană Manelli Impresa SRL  a avut o cifră de afacere netă de 1.587.677 lei, conform datelor publicate pe Ministerul Finanțelor Publice. În schimb, se remarcă și cu datorii de peste 13 milioane de lei. Societatea este condusă de Onofrio Manelli, care a moștenit afacerea de la tatăl său. Compania a luat naștere în anul 1973, afirmându-se în timp în administrarea totală a lucrărilor în domeniul construcțiilor.  De-a lungul anilor, compania a câștigat și finalizat mai multe proiecte importante în sectorul public și privat, în Italia. Societatea are sediul central la Monopoli, în provincia Bari – Italia, având deschis un sediu operativ la București.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea