Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni: „Avem multe surprize pentru locuitorii din Mioveni în perioada sărbătorilor de iarnă”

Centrul Cultural Mioveni, una dintre cele mai performante instituţii de cultură din Argeş şi din ţară, are, la conducere, de aproape doi ani, pe Alin Marian Călinescu. Acesta  este licenţiat în arte, profilul Teatru, specializarea ”Artele Spectacolului de Teatru” şi are un master în domeniu. A lucrat ca actor-colaborator la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu”, din Craiova, a fost consultant artistic la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, director artistic la una dintre cele mai cunoscute societăţi în domeniu la nivel naţional.

Având numeroase conexiuni cu lumea artistică a Capitalei, Alin Călinescu şi-a propus să se folosească de acestea pentru promovarea şi dezvoltarea activităţii culturale a oraşului Mioveni. Anul trecut, a mers cu artiştii Ansamblului „Plai de Dor” din cadrul Centrului Cultural Mioveni în platourile Pro TV, la emisiunea bunului său prieten Cătălin Măruţă.  Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului, Târgul de Crăciun, Festivalul Național de Teatru „Ludicus” sunt doar câteva dintre zecile de evenimente şi spectacole organizate de Centrul Cultural Mioveni; o altă prioritate constantă managerului Alin Călinescu o constituie diversificarea ofertei pentru tinerii din Mioveni, care s-a concretizat prin organizarea de noi cursuri gratuite, mai exact teatru şi vioară.
# Redactor: Vă apropiați de jumătatea primului mandat. Ce ați reușit să îndepliniți, din planurile de început?
Alin Călinescu: Da, într-adevăr a trecut mai bine de un an și jumătate de când sunt managerul Centrului Cultural Mioveni, perioadă în care am reușit să îndeplinesc planurile pe care le aveam și le-am prevăzut în Agenda Culturală pentru anul 2019, mai mult decât atât, am avut și alte proiecte, Festivalul Național de Folclor Mioveni și concertul Andra Tradițional, evenimente ce au fost de un real succes.
# Redactor: Pentru prima dată, Centrul Cultural Mioveni a strâns bani, din sponsorizări, anul trecut, după ce ați sosit în oraș, contribuind, astfel, la Zilele localității. Cum a fost anul acesta?
Alin Călinescu:  Zilele orașului Mioveni este unul dintre cele mai importante evenimente pe care le organizăm. Au fost și în acest an sponsorizări, ce s-au ridicat la suma de 130.000 de lei.
# Redactor: Desigur, evenimentele unei instituții de cultură, se măsoară calitativ. Iar aprecierile sunt favorabile. Cantitativ, câte astfel de evenimente ați avut, anul acesta?
Alin Călinescu: Centrul Cultural Mioveni are cuprins în Agenda Proiectelor Culturale undeva la 45 de evenimente anual, doar că nu ne limităm la ce ne propunem la început de an, și pe măsură ce am o idee nouă sau un eveniment pe care îl consider că merită, il pun în scenă. Așadar, sunt foarte multe evenimente, nu le-am contabilizat încă, pentru că mai avem până la sfârșitul anului și mai pot apărea activități sau evenimente.
# Redactor: Pe scena din Mioveni a cântat, recent, îndrăgita solistă Andra. Cu ce surprize vin Sărbătorile de Iarnă?
Alin Călinescu: Deja este o tradiție ca în orașul Mioveni să organizăm Târgul de Crăciun. Evenimentul va reuni producători, comercianți și meșteri populari, cu produse tradiționale, specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. Cu siguranță vor fi și spectacole, ne pregătim temenic să surprindem și în acest an publicul din orașul Mioveni, însă prefer să nu dau mai multe detalii la momentul acesta. Cu siguranță vor fi surprize plăcute.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea