Dacia a comercializat peste 500.000 de mașini la nivel global în primele nouă luni din 2019

Vânzările Dacia au crescut cu 6.4% la nivel global în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacia a comercializat aproape 528.000 de mașini la nivel global în primele nouă luni din 2019. Grupul Renault a publicat, săptămâna trecută, rezulatele financiare pentru al treilea trimestru al anului și, implicit, pentru perioada ianuarie - septembrie.
Datele producătorului francez arată că Daciaa avut parte de un an 2019 bun, ca urmare a creșterii generalizate a vânzărilor.
Astfel, Dacia a comercializat 156.194 de unități la nivel global în perioada iulie - septembrie, în creștere cu 10.4% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În acest context, vânzările pentru primele nouă luni ale anului au ajuns la 527.977 de unități, corespunzător unei creșteri de 6.4%.
Pe de altă parte, în trimestrul recent încheiat, Dacia a consemnat o scădere cu 5.6% a vânzărilor de utilitare, la 9.982 de unități. Chiar și așa, pe primele nouă luni ale anului, constructorul cu sediul central la Mioveni este pe plus inclusiv în segmentul utilitarelor, cu 35.291 de utilitare comercializate, cu 4.5% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.
O altă statistică interesantă din raportul financiar al Grupului Renault este că România este a 15-a piață globală pentru constructorul francez. Astfel, în perioada ianuarie - septembrie, în România s-au comercializat 52.871 de mașini Dacia și Renault, iar Grupul are o cotă de piață de peste 37% în țara noastră.
De asemenea, România este foarte aproape de zona topului 10, întrucât vânzările au fost doar marginal mai slabe decât cele înregistrate în state precum India (54.500 unități), Polonia, Argentia și Turcia (toate cu circa 53.000 de unități).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea