Rețea de gaze pe toată întinderea comunei Popești

În luna octombrie, conducerea Primăriei Popești a obținut aprobarea finanțării proiectului de înființare a rețelei de gaze în localitate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului.
”A fost destul de greu, dar am reușit. Am făcut, împreună cu proiectantul și cu doamna Veronica Constantin, contabilul șef al instituției, nenumărate drumuri la București. Este o investiție extrem de importantă pentru locuitorii comunei Popești. De altfel, pe baza discuțiilor cu cetățenii am stabilit că gazele au prioritate în fața asfaltului, întrucât noi mai aveam depus un al doilea proiect pentru asfaltarea drumurilor locale. Gazele erau cumva pasul firesc după utilități și asfalt, cetățenii vor avea astfel parte de toate condițiile pentru o viață bună. Finanțarea este în valoare de aproximativ 63 de miliarde de lei vechi. Urmează să semnez contractul de finanțare cu ministerul și apoi vom da drumul procedurilor de achiziție a lucrărilor”, declară primarul Ion Mihai, pentru viatasatului.ro. Rețeaua de gaze din comuna Popești va avea o lungime de 15 km, va acoperi toate satele, iar stația de distribuție va fi amplasată în satul Purcăreni.

Încep lucrările la căminul cultural

În scurt timp vor începe lucrările de construcție a noului cămin cultural din localitate. Licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost finalizată, iar problemele legate de cadastrul suprafeței pe care urmează a fi construit căminul au fost de asemenea rezolvate de autoritățile locale. Pe de altă parte, în procedură de achiziție publică se află și proiectul pentru amenajarea unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic în satul Slobozia. ”Suntem la a doua licitație cu terenul de sport, ne aflăm în faza de evaluare a ofertelor depuse. După desemnarea câștigătorului, dacă vremea e în continuare bună, constructorul se poate apuca de lucru”, precizează edilul șef din Popești. Terenul de sport va fi realizat cu fonduri europene, prin AFIR.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea