Festivitate de premiere. Expoziție-Concurs Național de Icoane ”Rugămu-ne Ție” și Festivalul-concurs de film cu tematică religioasă ”Lumină din lumină”

În perioada 2-8 noiembrie 2019, la Centrul Cultural Județean Argeș – Sala Lumina din municipiul Pitești, s-au desfășurat două manifestări importante în sfera artei religioase – Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE”, ediția a XXI-a și Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă ”LUMINĂ DIN LUMINĂ”, ediția a XXV-a – organizate de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

În urma jurizării, a fost organizată festivitatea de premiere pentru ambele manifestări cultural artistice, fiind oferite premii în bani celor mai buni iconari și realizatori de film. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și a reprezentanților instituțiilor afiliate Consiliului Județean Argeș care au oferit premiile în bani.
Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE”, ajunsă la a XXI-a ediție, a reunit lucrări ale iconarilor din întreaga țară, pictură pe lemn și pictură pe sticlă, cu scopul promovării artei sacre autentice.
Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ, ajuns la cea de a XXV-a ediție, a cuprins  producții de film video din țară și din străinătate, realizate în perioada 2018-2019. Cele 14 filme care au trecut de preselecția juriului au putut fi vizionate de publicul argeșean în fiecare după-amiază în prima jumătate a lunii noiembrie.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea