Un fost poştaş vrea în Cartea Recordurilor!

# Bărbatul a parcurs peste 400.000 de Km pe bicicletă şi a vizitat peste 110 ţări din întrega lume. Doborâţi de probleme, unii dintre bărbaţi îşi îneacă amarul în alcool, jocuri de noroc, sau în cel mai fericit caz merg la psiholog. Însă fostul poştaş Virgil Gălăţanu a găsit o metodă inedită de a trece mai uşor prin toate „luându-şi lumea în cap” atât la propriu cât şi la figurat. Şi-a cumpărat o bicicletă şi a plecat în Europa pentru  a face turul capitalelor şi a-şi trata depresia.
Dar acesta a fost doar începutul, care nu a făcut  decât să-i deschidă şi mai mult pofta de aventură. Următorul continent vizitat a fost Africa. Până la  vârsta de 53 de ani a vizitat 110 ţări. Nu i-a fost uşor, dar acest lucru nu l-a împiedicat să meargă mai departe. Pedalează intre 10 şi 12 ore pe zi, mănâncă şi doarme pe unde poate, dar îşi continuă visul. Undeva în Kenia a avut probleme cu vederea, iar acum  are nevoie de o operaţie urgentă la ochi, iar din cauza unui accident de maşină petrecut în Egipt este operat la şold. Posesor al unui carnet impresionant cu aproximativ 200 de pagini completate, cu vize şi semnături, memorii sau sfaturi, lăsate  de către toţi cei pe care i-a cunoscut prin toată lumea, Gălăţanu ne demonstrează autenticitatea celor spuse de el. Mai mult decât atât, despre excursionist s-au scris articole în ziare din Rusia şi China.  A găsit înţelegere prin ţări străine, la consulate, miniştri şi diferiţi oameni de afaceri. Fără niciun ban a dormit la hoteluri de cinci stele, şi totul cu bunăvoinţa străinilor care i-au înţeles pasiunea şi dorinţa de a intra în Cartea Recordurilor. În prezent a parcurs 400.000 de km, iar continentele în care urmează să meargă sunt Asia de Sud-Est, Oceania şi America.

România rămâne indiferentă !!

Deşi a găsit înţelegere în toate colţurile lumii, întors în România pentru obţinerea vizelor, Virgil Gălăţanu întâmpină  mult mai multe probleme decât chiar şi  în cel mai îndepărtat colţ al Pământului. A bătut la diferite porţi, a cerut ajutorul statului român pentru a-şi începe noua călătorie dar totul este în zadar. Suma necesară pentru plecarea din ţară este de 1600 de euro care reprezintă valoarea biletului de avion până în Asia. Mai departe se va descurca şi singur, trebuie doar să poată pleca. A încercat să bată la porţile vedetelor sau a societăţilor  cunoscute în România precum Ion Ţiriac, Andreea Marin, Gigi Becali, George Copos, Orange, Vodafone, Cosmote, dar nu a putut trece de gărzile de rigoare. În prezent, în Piteşti, a primit ajutorul Asociaţiei Clubul de Drumeţie Montană „România Pitorească” care i-a oferit un loc de dormit şi suma de 300 de euro, bani necesari pentru taxa de  înscriere în Cartea Recordurilor. IULIA BĂDOI

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea