Sorin Apostoliceanu, despre Pădurea Trivale - arie protejată: „E rușinos că nu s-a făcut până acum”

La ședința din luna octombrie a Consiliului Local Pitești s-a aprobat instituirea regimului de arie naturală protejată de interes naţional pentru o suprafaţă de circa 375 de hectare din Pădurea Trivale, aflată în proprietatea statului. Acum, mai mulţi consilieri locali  piteșteni vor iniţia un nou proiect privind instituirea regimului de arie naturală protejată de interes naţional şi pentru restul de pădure care este privată. Dintre semnatarii proiectului lipsesc doar consilierii PNL. Proiectul va intra în dezbatere la ședința de Consiliu Local din data de 12 decembrie.
„Avem acum în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care și restul de pădure, care este privată, să devină arie protejată națională. Proiect inițiat de mine și de colegii de la PSD, cei de la ALDE, PMP și domnul Dănuț Dinu, doar cei de la PNL nu au vrut să semneze. Va intra în Consiliul Local la ședința din 12 decembrie. Și sper că se va aproba. (...) Scopul meu și al colegilor este tocmai acesta: pădurea sa rămână pădure și niciun copac să nu se mai taie”, a precizat viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Apostoliceanu: „Nu mai are nimeni curaj să mai zică: «nu vreau»!”

De asemenea, vicele Apostoliceanu recunoaște că acest proiect trebuia inițiat cu mai mult timp în urmă: „E un lucru normal care trebuia făcut de mai mult. Nu mai comentez de ce nu s-a făcut. Nu e un lucru de laudă, din contră e unul rușinos că nu am făcut până acum. În Consiliu Local toată lumea este de acord. Și cei de la PNL vor asta, dar voiau să facă altfel. Sunt convins că o să voteze și ei cu noi Toată lumea își dorește lucrul acesta și cred că nu mai are nimeni curaj să mai zică: «nu vreau»”, ne-a precizat acesta.

Contre între Tiberiu Irimia și Apostoliceanu

Viitorul proiect a inflamat spiritele între PNL și PSD. Tiberiu Irimia, unul dintre posibilii candidați ai PNL la Primăria Pitesti, și Sorin Apostoliceanu s-au contrat pe acest subiect pe un grup de Facebook (Pitești, orașul meu).
„Este un proiect “furat” fără nicio grijă reală față de Pădurea Trivale. Este 100% preluat politic. Ați vrut neapărat să înabușiți inițiativa cetățenească unde peste 5000 de piteșteni au semnat . Ați dus demersul direct în sertare. Votați doar intenții! Bătaie de joc. Tocmai pentru importanța demersurilor proiectul inițiat de mine și de Narcis Sofianu nu avea apartenență politică. Pădurea e împărțită aproape toată ... autorizațiile de construire vor curge pe bandă rulantă... Mare păcat faceți”, a precizat dr. Tiberiu Irimia, fără a menționa însă de ce demersul lor a luat „naștere” fix în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.
Replica lui Sorin Apostoliceanu nu s-a lăsat prea mult așteptată. „Stați calmi că nu își asumă nimeni, este asumat de toate partidele din Consiliul Local, mai puțin PNL, pentru ca dânșii chiar dacă au fost de acord în ședință să semneze, a doua zi s-au răzgândit. Si proiectul celor de la PNL are date furnizate tot de colegii din Primărie, nu au ei evidențe speciale. Dar noi dorim să fie totul cât mai corect, la virgulă. Cum ar fi sunat un proiect de hotărâre semnat de absolut toate partidele din Consiliul Local? Cum să își asume cineva daca este inițiat de 19 persoane din 3 partide diferite si un independent? Domnule Irimia, ați stat lângă domnul Sofianu în conferința de presă în care m-a jignit, m-a acuzat de ilegalități, de prietenii și de alte fărădelegi. Și peste 2 ore a votat ce declara că este ilegal. De ce nu vă delimitați de asemenea exprimări? Dumneavoastră poate aveti intenții bine, dar nu vă face cinste să tăceți când o altă persoană este jignită și acuzată pe nedrept lângă dumneavoastră. Proiectul PNL era irealizabil, și da, era politic, pentru că pe toate listele era numele domnului Sofianu, nu era nicio inițiativă cetățenească”, a spus Apostoliceanu.
A.V.

Click AICI pentru a vizualiza hotarârea de consiliu local

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea