Cadou de Crăciun de la nașu`. Finul primarului de la Vlădești a devenit viceprimar

# Pe parcursul anului 2019, acesta a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate și în conflict de interese

În pragul sărbătorilor de Crăciun, pe 19 decembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local al comunei Vlădești s-a votat noul viceprimar. Au fost doi candidați la funcția de viceprimar, Emil Bușescu (foto dreapta) din partea PSD, și Cristinel Moise, fost primar, din partea PAM. A fost ales Emil Bușescu, nimeni altul decât finul primarului de la Vlădești, Cristian Dică Hristu (foto stânga).
Iar noul viceprimar din Vlădești vine în funcție cu mai multe probleme de… integritate. După ce în aprilie 2019, Bușescu a fost descoperit de Agenția Națională de Integritate în stare de incompatibilitate, iar pe 26 noiembrie 2019 în conflict de interese administrativ, acum a fost „premiat” de consilierii locali din Vlădești cu funcția de viceprimar.

Găsit în stare de incompatibilitate după ce firma soției sale a încheiat un contract cu Primăria Vlădești

ANI l-a găsit pe Emil Bușescu în stare de incompatibilitate. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director tehnic, iar soția acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădești, județul Argeș, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei”, informează ANI într-un comunicat de presă emis pe 3 aprilie.

Contracte încheiate între naș și soția finului la Primăria Vlădești

Într-un nou comunicat de presă emis de ANI, pe 26 noiembrie, Emil Bușescu a fost găsit și în conflict de interese administrativ. El este acuzat că: „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 noiembrie 2016 privind însușirea contractelor încheiate de primarul comunei Vlădești prin achiziție directă, luând astfel act de încheierea a două contracte încheiate anterior între Primărie și o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director tehnic, iar soția calitatea de asociat unic și administrator”, mai arată ANI.
Primarul de la Vlădești:

„Da, este finul meu. L-am cununat în 1991”

Edilul Cristian Dică Hristu ne-a precizat că la insistența consilierilor locali a făcut un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar în comuna Vlădești. Întrebat dacă știa de problemele acestuia cu Agenția Națională de Integritate, primarul ne-a precizat: „Consilierii locali au ales viceprimarul. Da, a fost desemnat dl. Emil Bușescu. (...) Știu că acesta are ceva probleme cu ANI, dar se judecă acum. Dacă pierde sau câștigă, nu știu eu asta, instanța decide. Problema e că mandatul e scurt e vorba doar de șase luni. Oricum, în iunie vor fi alte alegeri, iar cetățenii vor decide aleșii locali”.
De asemenea, Cristian Dică Hristu recunoaște că noul viceprimar este finul său. „Da, domnul Bușescu este finul meu. L-am cununat în 1991. I-am botezat copiii. El și-a construit această majoritate în Consiliul Local, este membru PSD. Eu le-am spus că dacă vor să aleagă un viceprimar, atunci să o facă. Eu puteam să mă descurc și singur.”, a precizat primarul de la Vlădești.
După alegerea lui Emil Bușescu în funcția de viceprimar, consilierii locali s-au mutat de la ședința de Consiliu Local în restaurantul familiei primarului din Vlădești, acolo unde se pare că finul și-a sărbătorit noua numire.

Fostul viceprimar a dat în judecată Consiliul Local al comunei Vlădești

Amintim faptul că și actualul edil, Cristian Dică Hristu, a avut probleme cu Agenția Națională de Integritate. Acesta chiar a pierdut definitiv procesul cu ANI, fiind demis din funcția de primar în august 2017 de prefectul județului Argeș. În cele din urmă, în octombrie 2018 a câştigat în instanţă revocarea ordinului prefectului, prin care a fost suspendat din funcţie înainte de termen, și a revenit ca primar al comunei Vlădești. În perioada în care a fost suspendat, funcția de primar a fost îndeplinită de fostul viceprimar Leornard Șerban. Odată întors în funcție, edilul nu s-a mai înțeles cu viceprimarul, ales tot din partea PSD, iar între aceștia au apărut mai multe conflicte. În cele din urmă, în ședința extraordinară a Consiliului Local Vlădești din data de 12 iunie 2019, viceprimarul Leonard Șerban a fost demis, după ce nu a mai avut susținerea consilierilor locali. Considerând că a fost demis pe nedrept, fostul viceprimar a contestat Hotărârea de Consiliu Local la Tribunalul Argeș. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 17 ianuarie.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea