Săptămâna aceasta, la Tribunalul Argeș, se reia Dosarul ”Cheresteaua”

Pe 14 ianuarie, la Tribunalul Argeș, se judecă un nou termen din  din dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Dosar plecat, pe calea instanței încă din 2016. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale. Și, după cum se vede, instituțiile statului nu se grăbesc să răspundă. În plus, la ultimele trei termene, instanța a decis să amâne judecarea, ba din cauza lipsei martorilor, ba din cauza lipsei apărătorilor.
Reamintim că în dosarul ”Cheresteaua 1”, alături de Ion Andrei, au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. În dosarul, pe fond, de la Tribunalul Argeș. Procurorii au arătat, în rechizitoriu, un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier.
”În perioada 2008-2012, inculpatul Andrei Ion, administrator la firma SC ANDRIS SRL – societate având ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului – a tăiat, fără drept,  26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe o suprafață de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucșoara și Lerești”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea