A doua oară a fost cu noroc. Ion Mînzînă - câștigător în confruntarea cu Maria Dinu pentru șefia PSD Argeș

# Noul președinte al PSD Argeș l-a numit pe Gentea „viitorul candidat la funcția de primar al Piteștiului”

Vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a fost ales, vineri, 17 ianuarie, președinte al PSD Argeș. Noua conducere a organizației județene este formată din Cristian Gentea - preşedinte executiv și secretar general - deputata Simona Bucura Oprescu. Din cele 224 de voturi exprimate de pesediștii argeșeni au fost valabile 222, două dintre ele fiind declarate nule. Dintre acestea, Mînzînă a obținut 144 de voturi, iar Maria Dinu 78 de voturi. La alegerile județene au participat și președintele interimar al PSD - Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu și Olguța Vasilescu.

Șerban Valeca: „ Mi-am asumat rezultatele și am decis să nu mai candidez”

Reamintim că Șerban Valeca, fostul președinte al PSD Argeș, nu a mai candidat pentru un nou mandat. „Mi-am asumat toate rezultatele. Am coordonat împreună această organizație. Am muncit împreună. La ultimele alegeri am pierdut. Eu mi-am asumat acest rezultat și am decis să nu mai candidez. Eu cred că este un gest onorabil pentru organizația județeană Argeș”, a declarat Valeca în timpul conferinței pentru alegerea noului președinte.

Cătălin Rădulescu: „Când am văzut că se implică și dinozaurii politici, dl Nicolescu și dl Tamagă, zic: «Aoleu, ce mă fac, eu nu am dinozauri!»”

Deputatul Cătălin Rădulescu a avut un discurs savuros în care a explicat de ce nu mai candidează și de ce îl susține pe Mînzînă pentru funcția de conducere a PSD Argeș: „Sunt întrebat de ce nu mai candidez. Acum patru ani, am vrut sa candidez la șefia PSD Argeș, pe vremea aceea președinte era domnul Liviu Dragnea, care m-a chemat pe mine și mi-a zis să îl susțin pe Valeca. Patru ani mi s-a reproșat de către prieteni de-ai mei primari și de către colegul meu dl Mînzînă că dacă îl alegeam pe dânsul lucrurile în Argeș mergeau extraordinar de bine.  Zilele acestea m-am gândit foarte bine, or fi avut dreptate sau că poate așa trebuia să fac. Acuma, m-am gândit, și mie nu mi-au placut securiștii în viața mea. Eu când văd ca se implică securitatea sau securiștii, merg în cealaltă echipă. La un moment dat, tot voiam să candidez, dar când am văzut că se implică și dinozaurii politici, dl Nicolescu și dl Tamagă, zic: aoleu, ce mă fac eu, că eu nu am dinozauri! Cineva, m-a întrebat care e echipa mea? Echipa mea a fost întotdeauna formată din primari și din președinți ai organizațiilor din acest județ. Eu nu am altă echipă și susțin oamenii care au în echipă pe aceștia. (...) Eu, Cătălin Rădulescu și prietenii mei, vom susține echipa lui Mînzînă”, a precizat Rădulescu.

Maria Dinu: „Îl admir profund pe domnul Mînzînă. Mi l-aș fi dorit alături”

Înainte de vot, Maria Dinu a avut un discurs bazat pe crearea unei echipe care să respecte niște reguli. De asemenea, aceasta a precizat că și-ar fi dorit ca Mînzînă, contracandidatul său, să fi fost la ea în echipă.
„Dacă nici acum nu înțelegem lecția pe care electoratul ne-a dat-o, o vom repeta și vom plăti și mai scump. Cât privește această campanie internă, eu îl admir profund pe domnul Mînzînă, am lucrat și lucrăm împreună la Consiliul Județean. Mi l-aș fi dorit alături. Pe mulți dintre colegii dânsului mi i-aș fi dorit alături pentru că am lucrat împreună, dar din păcate nu s-a putut. Îl și invidiez pentru că a reușit să unească pe mulți, chiar dacă împotriva mea. Asta nu  înseamnă că de acum încolo nu vom fi colegi, indiferent de rezultat. (…) Eu nu am promis absolut nimic din ceea ce nu am. Nu am promis nici funcții, nu am promis nimic. Astea nu le avem, pentru asta trebuie să muncim. Ce pot eu să vă promit: mai multă muncă și mai multă organizare la partid pentru că nu prea le mai avem. Organizare după reguli și proceduri. Trebuie să facem un cod de conduit pe care să îl respectăm ca să scăpăm de niște etichete pe care alții ni le-au pus nemeritat”, a precizat Maria Dinu.

Ion Mînzînă: „Am un program vast… victoria”

Discursul lui Mînzînă a avut ca element principal cuvântul ”victorie”. „Am un program vast… victoria. Cuvântul acesta trebuie să îl avem tot anul acesta în suflet și minte. Fără de victorie, nu se poate discuta”, a precizat Ion Mînzînă. Și se pare că acest discurs i-a purtat noroc.

Echipa lui Ion Mînzînă

După ce a fost numit noul președinte al PSD Argeș, Mînzînă și-a prezentat echipa chemând pe toți ceilalți pentru a o sprijini. „Vă mulțumesc mult de tot. Rămân același om. Chem pe toată lumea alături de această echipă, pe care astăzi va trebui să o votăm. Vă solicit prin urmare un vot deschis pentru funcțiile de președinte executiv, de secretar general și de membrii ai Biroului Executiv PSD Argeș. Am fost pregătit, vă spun că analiza făcută m-a făcut să gândesc că avem nevoie de un președinte executiv, cel mai important om al municipiului Pitești, președintele organizației locale, viitorul candidat la funcția de primar, domnul Gentea Cristian. Pentru funcția de secretar executiv doamna deputat Simona Bucura Oprescu. Lista cu echipa pe care o propun: Marin Gheorghe, Țâroiu Ioan, Drăghici Mircea, Panțurescu Constantin, Cojocaru Ion, Georgescu Ion, Leau Vasile, Stocheci Cristina, Stancu Daniel, Valeca Constantin, Bălășoiu Aurel, Gârleanu Ion, Velcea Nicolae, Nicolaescu Marius, Georgescu Nicolae, Apostoliceanu Sorin, Rădulescu Cătălin, Preduț Tatiana, Vasilică Radu, Dumitru Ion, Ionică Cornel, Dascălu Nicolae, Stancu Gheorghe, Drăghici Augustin, Tudose Nicolae. De asemenea, vor face parte din birou președintele organizației de femei, președintele organizației de tineret, președintele organizației de pensionari și reprezentantul PES. Toată lumea este invitată să meargă la muncă, să ne apucăm de treabă, șprițul îl vom bea după alegerile locale”, a declart  noul președinte al PSD Argeș.

Marcel Ciolacu: „Cea mai  grea misiune este să mențineți ce au câștigat cei dinaintea dvs.”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD l-a felicitat pe câștigător. „Domnule președinte, vă felicit! Importantă este echipa. Domnule Mînzînă, cea mai grea misiune este să mențineți ce au câștigat cei dinaintea dvs. și pe urmă să încercați ca această organizație să rămână ce a fost, să rămână unită”, a precizat Ciolacu.

Olguța Vasilescu: “Nu e de glumă cu Nelu Mînzînă”

La finalul alegerilor de la organizația Argeș, Marcel Ciolacu și Lia Olguța Vasilescu au susținut o conferință de presă. “Nu e de glumă cu Nelu Mînzînă. Îl consider cel mai bun prieten al meu, sunt convinsă că organizația din Argeș va da cel mai bun randament cu el. Cu Nelu Mînzînă președinte-organizația de la Argeș va câștiga toate alegerile din acest an!”, a precizat Olguța Vasilescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea