Lansarea proiectului Festivalul Cașului de Brăduleț

Comuna Brăduleţ a obţinut o finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniului major de intervenţie 5.3. – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, pentru implementarea proiectului „Festivalul caşcavalului de Brăduleţ”.
Valoarea totală a proiectului este de 814.149,00 lei, valoarea totală eligibilă este de 651.200,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 553.520,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 84.656,00 lei, iar co-finanţarea ligibilă a Beneficiarului este de 13.024,00 lei.
Durata de implementare este de 36 de luni, din 07.07.2011 până la 06.07.2014.
Obiectivul general al proiectului constă în promovarea potenţialului turistic, tradiţional, gastronomic şi a resurselor naturale specifice comunei Brăduleţ, în scopul dezvoltării şi consolidării turismului în regiune şi creşterii atractivităţii acestei zone rurale ca destinaţie turistică. Pentru atingerea obiectivului general, recomandările planului de marketing constau în următoarele obiective specifice:
- promovarea pe plan naţional a produsului turistic gastronomic tradiţional „Caşcavalul de Brăduleţ”
- facilitarea accesului publicului la informaţia turistică şi stimularea interesului în vederea creşterii numărului de vizitatori ai regiunii;
- stimularea parteneriatelor cu alte organizaţii publice şi private implicate în activităţi de promovare turistică;
- implicarea factorilor de decizie locali în procesul de dezvoltare a pieţei locale de turism ;
- promovarea categoriilor de turism de nişă şi stimularea procesului de diversificare a ofertei de servicii turistice în regiune, prin realizarea de materiale de promovare şi organizarea de evenimente specifice.
Prin acestea, proiectul se pliază obiectivelor Axei Prioritare 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, care vizează valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural pentru includerea componentelor acestui patrimoniu în circuitul turistic şi pentru promovarea lor în scopul atragerii turiştilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea