Primari în fața unui nou mandat. Niculaie Dragnea, primar Băiculești: „În acest an, vor fi realizate mai multe proiecte importante pentru comuna noastră”

# Domnule primar, veți candida și pentru al treilea mandat de primar al comunei Băiculești?
- Da, anul acesta candidez. Dacă ies primar, știu ce am de făcut, dacă nu, un salut, cu eleganță. În prezent, eu am o echipă foarte bună în Primărie, colegii cu care lucrez. Fără echipă, munca primarului e în zadar. Rezultatele primarului sunt în oglindă cu munca echipei.
# Au fost începute proiecte importante de asfaltare în Băiculești, care este stadiul acestora?
- Am încercat cât am putut să armonizez investițiile, adică să dau și colo, și colo. (…) Sperăm ca în acest an să se finalizeze drumul județean Valea Brazilor - Noapteș. Lucrările se desfășoară cu finanțarea Consiliului Județean Argeș.După ce se va finaliza, o să fac cereri la Consiliul Județean ca să prindă pentru reabilitare și modernizare și drumul care duce la Aluniș, pentru că este drum județean. O altă investiție în derulare este  DC 213 Argeșani - Băiculești - Zigoneni. Unii înțeleg, alții nu înțeleg. E în lucru, fiind pe fonduri e o procedură mai lungă. Acest proiect trebuie încheiat, el este pe fonduri europene. Durează, nu depinde de mine, dar se va realiza sigur.  De asemenea, vom avea asfaltarea unui drum în Valea lui Enache , din buget local, cap coadă făcut, de la Baraj până  în fundul văii.
# Am înțeles că sunt ceva probleme legate de proiectul privind canalizarea…
- Avem probleme cu marea canalizare. Știu că este o lucrare foarte grea, dar mai bine întârzii, acum, cu documentația, pentru că văd  la alți colegi că întâmpină mai multe probleme după realizare. Dacă faci  construcția cu deficiențe, e greu să le mai îndrepți. Măcar eu le îndrept prin hârtii. E vorba despre  stația de epurare. Avem de făcut un PUZ, care durează mult pentru că mi s-au cerut vreo 30 de avize. Proiectul ca execuție va fi cel puțin pe o perioadă de 4 ani. Sunt 46 de km, cu înființare stație de epurare.
# Știu că aveți în lucru și proiecte în comună privind alimentarea cu gaze naturale. Care este stadiul acestora?
- Avem mult de lucru la gaze la Mânicești și Zigoneni, acolo unde avem o licență, dar din păcate nu avem bani. La Zigoneni depusesem documentația, era eligibilă la fondul de dezvoltare, dar a căzut de când au plecat „ăștia și au venit ăștia” (se referă la schimbarea guvernelor n. red.). Se tot bate moneda că se va face un PNDL 3, pe gaze. Așteptăm!
# Ce v-ați propus pentru acest an?
- Pentru anul acesta avem închiderea proiectului privind realizarea unui teren de sport sintetic în Tutana și a drumului 213. De asemenea, îmi doresc să intrăm pe linie dreaptă cu canalizarea, să obținem autorizația de construcție. Acestea sunt proiectele primordiale. De asemenea, avem SF-uri pentru modernizarea altor drumuri  comunalei: Mânicești sat, bretelele care dau în DC 213, după ce va fi gata.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea