O femeie primar pentru piteșteni! Notărița Ana Stan: „Să punem banii Europei la treabă”

Guvernul Orban va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul ”After-School”, din bani europeni. Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate, copii care sunt expuși riscului de abandon școlar. Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanțare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”.

Ana Stan, candidat în cursa internă a PNL pentru Primăria Piteşti are în intenție implementarea acestui program și la nivelul municipiului. „Trebuie să punem banii Europei la treabă! E important să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a realiza proiectele necesare orașului nostru!”, ne-a precizat Ana Stan.
Prin derularea acestui program se dorește:
- îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar;
- reducerea dificultăților și discrepanțelor în însușirea abilităților de scris, citit și socotit;
- îmbunătățirea rezultatelor școlare și crearea oportunităților de dezvoltarea a unor abilități de viață independentă, precum și prevenirea neglijării copiilor;
- întoarcerea părinților la lucru. Proiectul va simplifica viețile a mii de familii active.
”Se vor asigura toate condițiile pentru a reduce spre zero fenomenul părăsirii timpurii a școlii în zonele vizate de proiect. Dorim ca toți copiii să finalizeze învățământul obligatoriu și să aibă mai multe șanse în viață. Acest demers este o investiție în viitorul copiilor. Educația ne-a făcut ceea ce suntem”, a precizat notărița Ana Stan.
Conform tuturor studiilor internaționale, un astfel de program poate reduce simțitor rata abandonului școlar și poate stimula copiii care nu sunt școlarizați în acest moment să se întoarcă la școală. Vor fi 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot ”Școală după Școală”, începând cu luna septembrie 2020!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea