Ce şanse mai au tinerii argeşeni să se angajeze în sistemul public local?

# Constantin Nicolescu: ”Să aştepţi să se elibereze 7 posturi ca să poţi angaja un om nu este un mijloc viabil de îmbunătăţire a lucrurilor”. La ultima conferinţă de presă care a avut loc la Consiliul Judeţean Argeş săptămâna trecută, preşedintele Constantin Nicolescu şi-a manifestat îngrijorarea faţă de politica actualului guvern în ceea ce priveşte integrarea tinerilor în câmpul muncii. Nicolescu a încercat să ofere o soluţie rezonabilă care să ajute la depăşirea blocajului actual care există în administraţia publică locală. «Să-i dai bani ca ajutor social unui proaspăt absolvent de liceu (sau absolvent de învăţământ superior), să-l faci şomer de la vârsta de 17-18 ani, este o politică greşită pe care o practică la momentul actual statul român. Să privezi un tânăr să dobândească vechime şi experienţă în muncă, iarăşi, este un lucru greşit.» Ceea ce propune de fapt Nicolescu este implementarea unei politici sociale care să ofere tinerilor oportunitatea de a face stagiatură în instituţiile publice locale (în special, în CJ, unde ar exista 35 de locuri vacante îndeosebi în domeniul economic, tehnic şi al protecţiei sociale). «Iarăşi, să aştepţi să se elibereze 7 posturi ca să poţi angaja un om nu este un mijloc viabil de îmbunătăţire a lucrurilor, ci mai degrabă o frânare a activităţilor din sistemul public.»
Ca atare, tinerii din ziua de astăzi sunt prizonierii unui sistem defectuos, care nu le oferă şansa de a trăi un prezent mai puţin trist şi de a aştepta un viitor mai puţin sumbru.

Nemulţumirile lui Nicolescu la începerea noului an universitar

Întrebat fiind la ultima conferinţă de presă a CJ despre plasarea Universităţii din Piteşti în ultima categorie valorică conform unei clasificări bazate pe criterii de performanţă şi cercetare efectuate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Asociaţia Universităţilor Europene, Nicolescu a replicat sec că «nu întotdeauna extinderea numărului de studenţi şi a numărului de specializări aduce şi calitate în învăţământul superior. Nu este vorba neapărat de numărul mare de specializări existent pe piaţa academică locală, ci este vorba despre libertatea şi lejeritatea cu care termină studenţii aceste facultăţi. Şi în Occident accesul la o universitate nu este un lucru foarte greu, însă nu oricine reuşeşte să termine o facultate. Pe de altă parte, vorbind de extinderea numărului de specializări din cadrul Universităţii din Piteşti, nu ai cum să ai atâtea cadre pregătite pentru câte specializări sunt!» Ar putea exista o soluţie la nemulţumirea lui Nicolescu, şi anume replierea cadrelor didactice actuale pe activitatea de predare a unor noi discipline, chiar şi a acelora care nu corespund cu domeniul de studii al acestora. Doar românul se pricepe la toate... Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea