Deși decanul Baroului Argeș crede în nevinovăția lui, avocatul Ionel Ilie a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Avocatul Ionel Ilie, din cadrul Baroului Argeș, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești. Pe 31 martie a fost stabilit primul termen al dosarului, în camera preliminară.

Sechestru pe bunurile avocatului

Pe 22 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dispus față de avocatul argeșean măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Acesta este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client, de etnie romă, pentru a-i obţine de la instanţă o pedeapsă cu suspendare. Clientul său a fost condamnat, iar rudele acestuia au depus plângere împotriva apărătorului.
Procurorii DNA au început urmărirea penală și, săptămâna trecută,  l-au trimis în judecată pentru trafic de influență. „În noaptea de 30.09.2019/01.10.2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins în mod direct de la o persoană, condamnată într-un dosar penal, în primă instanță, suma de 2.000 euro. Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpat în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra magistraților din cadrul Curții de Apel Pitești, care urmau să soluționeze apelul în dosarul penal în care era judecată persoana respectivă, și pe care ar fi promis că-i va determina să pronunțe o soluție favorabilă, de condamnare cu suspendare.
În același context, în ziua de 01.10.2019, în jurul orelor 19:00, inculpatul ar fi primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior”, se arată în rechizitoriu.
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurența sumei de 5.000 lei, asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului.
Necazurile avocatului au plecat după ce a fost ales ca apărător al unei persoane, care era cercetată într-un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu o minoră, şi mai multe fapte de conducere fără permis. Clientul avocatului a fost condamnat în anul 2019 de Judecătoria Piteşti, în primă instanță, la 2 ani şi 5 luni închisoare, cu executare. Inculpatul a declarat apel și l-a angajat ca avocat pe Ionel Ilie. Procesul a fost reluat în octombrie 2019. Instanţa i-a respins apelul, iar inculpatul a fost condamnat și încarcerat. În cele din urmă a făcut sesizare la DNA împotriva avocatului, acuzându-l că i-a oferit o sumă de bani pentru ca acesta să determine pe membrii completului de judecată să pronunțe o soluție favorabilă.
Avocatul trimis în judecată este membru în cadrul Baroului Argeş din anul 2015. Reamintim că în momentul în care a fost reținut pentru 24 de ore, mai mulți colegi ai săi, din cadrul Baroului Argeș ,au crezut în nevinovăția sa. Nu mai puțin de patru avocați – fostul său maestru Dragoș Mateescu, dar și Bogdan Dorcea, Valentin Pavelescu și Radu Nistor, l-au apărat pe Ionel Ilie, în instanță, după ce procurorul DNA a cerut măsura arestării preventive. Instanța a dispus, în cele din urmă, măsura arestului la domiciliu față de acesta.
Printre cei care cred în nevinovăția avocatului este și Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș. „E un coleg foarte bun. A luat definitivatul printre primii. Este un coleg foarte bine pregătit profesional. Pentru mine a fost un șoc. Eu o să cred în nevinovăția lui până la sfârșit. Prezumția de nevinovăție rămâne până la final”, a precizat aceasta, în momentul în care avocatul era reținut de polițiști.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea