Continuă audierile în dosarul copilului care a murit în urma unei anestezii la stomatolog

# „S-au făcut și se vor mai face astfel de activități”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Nicolae Argeşanu.

Concluziile medicilor de la INML după efectuarea autopsiei băiețelului, de 4 ani, care a murit în urma unei anestezii generale făcută la un cabinet stomatologic din Pitești, arată că acesta a făcut stop cardio-respirator în urma substanțelor administrate. Micuțul Petru nu suferea de vreo afecțiune medicală care să fi agravat starea lui de sănătate în timpul anesteziei, astfel că de vină ar fi substanțele administrate.

 

Cu toate acestea, încă nu se cunosc dozele care au fost administrate copilului, deoarece testele toxicologice vor fi gata în câteva săptămâni. Astfel, primele concluzii trase în urma autopsiei nu sunt concludente pentru ancheta poliției care nu poate stabili clar cauza decesului în lipsa analizelor toxicologice.

În cauză s-a deschis un dosar penal în care se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Nu a fost nimeni pus sub acuzare încă, ancheta fiind pentru faptă. Conform procurorilor, au fost făcute deja audieri în dosar, urmând ca în perioada următoare să fie audiate și alte persoane. Vor fi audiați toți cei implicați în acest caz terifiant: familia copilului, stomatologul, anestezistul și asistenții care au fost de față când micuțul a fost adormit pentru totdeauna.
„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti se află înregistrat un dosar în care se face cercetări pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în esenţă se cercetează împrejurările în care a intervenit decesul unui copil de 4 ani, ca urmare a unui tratament aplicat în cadrul unei clinci medicale de pe raza municipiului Piteşti. În cadrul unui astfel de dosar se fac cercetări şi vor fi audiate toate persoanele care au fost implicate în activitatea medicală precum şi aparţinătorii victimei. În momentul de faţă, urmărirea penală este doar faţă de faptă, in rem”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Nicolae Argeşanu. Legat de audierile persoanelor, magistratul a mai adăugat că „S-au făcut și se vor mai face astfel de activități”.

Reprezentanții TeddyCare: „Gândurile şi inimile noastre sunt alături de părinţi”

După decesul lui Petru, Clinica TeddyCare a postat, pe Facebook, următorul mesaj: “Ştim că toată lumea aşteaptă o reacţie de la noi şi, mai mult decât orice, ne dorim să înţelegeţi că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dvs. să înţelegem şi să acceptăm ceea ce s-a întâmplat în clinica noastră. O clinică în care sunt trataţi şi copiii noştri, ai colegilor, prietenilor şi cunoştintelor noastre.
Înainte de toate, suntem oameni şi părinţi – de aceea, ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit şi de înţeles. În aceste momente, gândurile şi inimile noastre sunt însă alături de părinţi, nu facem decât să ne rugăm să aibă putere şi linişte.
Ne dorim mai mult decât oricine să înţelegem ce s-a întâmplat, aşteptăm rezultatul investigaţiilor şi anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul că vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le aşteaptă şi că nu vor lăsa loc de alte interpretări.”.

La ultimul control efectuat la clinică, înainte de tragedie, nu au fost găsite deficiențe

La TeddyCare, serviciile stomatologice destinate copiilor au fost suspendate temporar, informație care apare și pe ușa de intrare în clinică. Cu toate acestea, cei de acolo fac în continuare programări la un alt sediu.
Direcția de Sănătate Publică Argeș a aflat abia după tragedia de la TeddyCare că în județul Argeș nu sunt cabinete medicale dentare cu anestezie terapie intensivă. ,„Vă informăm că în județul Argeș nu există cabinete medicale dentare, pentru adulți și copii, cu anestezie terapie intensivă. Rugăm părinții să nu solicite medicilor, activități neautorizate sanitar”, informează DSP Argeș.
Deși între 2017-2019, DSP Argeș a efectuat patru controale igienico-sanitare la Clinica TeddyCare, în niciunul nu se face referire la vreo neregulă legată de activitatea ATI. De altfel, la ultimul control efectuat de instituție înainte de tragedie, în mai 2019, nu au fost găsite deloc deficiențe.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea