Tribunalul București i-a respins cererea de revizuire lui Constantin Nicolescu

Recent, pe 27 ianuarie, Tribunalul București i-a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de Constantin Nicolescu privind sentința din dosarul denumit generic „Podul de la Căteasca”. Reamintim că anul trecut fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită. Cu toate acestea, instanţa a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar. Totodată, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au lăsat nesoluționată acțiunea civilă, exercitată împotriva inculpaților Nicolescu Constantin, Dobre Grigore şi Nicoară Mihail-Gabriel de partea civilă Statul Român - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - reprezentat de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, cu privire la suma de 4.973.065,75 lei.
La Tribunalul București, Constantin Nicolescu formulase cererea de revizuire a sentinței definitive în dosarul „Podul de la Căteasca”. Ca urmare a cererii de revizuire a fost suspendată judecata cauzei în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș, în care ANAF-ul cere recuperarea prejudiciului de 4.973.065,75 lei, imputat de procurorii DNA în dosarul „Podul Căteasca”.
„În baza art. 413 alin. 1 punct 2 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei până la soluţionarea dosarului nr. 32729/3/2019 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Cu recurs pe toată durata suspendării. Recursul se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 08 Noiembrie 2019, la Tribunalul Argeş Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată pe rolul instanței argeșene.
Pentru că cererea de revizuire formulată de fostul președinte al CJ Argeș a fost respinsă, procesul de la Tribunalul Argeș urmează să fie reluat. Constantin Nicolescu, Grigore Dobre și Mihai-Gabriel Nicoară urmează să se prezinte din nou în instanță pe 15 mai, atunci fiind stabilit un nou termen în dosarul care are ca obiect  „obligaţia de a face pentru suma de 4.973.065,75 lei”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea