Din(u)ozauri și Aqua Park, la PMP Argeș

# Candidatul PMP la Primăria Pitești s-a opus decernării Titlului de Cetățean de Onoare industriașului Gheorghe Badea, cel mai mare angajator român al orașului # Dănuț Dinu – JENANT - doar două propuneri de Hotărâre în Consiliul Local Pitești, în primii ani de mandat

Conferință de presă importantă, la PMP, marțea trecută, de trei ceasuri rele. Primul… a vorbit președintele județean, Cătălin Bulf, care a și prezentat noile achiziții de marcă: pe Dănuț Dinu, ce va candida pentru Primăria Pitești, pe Iulian Frățică, ce va candida la Primăria Vedea.  Pe o altă vale, mult mai departe, geografic și cultural, Virgil Baciu, primarul din Corbi, pentru Consiliul Județean Argeș.
Nu a fost o surpriză faptul că alesul municipal Dănuţ Dinu va candida pentru fotoliul de primar al Piteștiului. Dacă, în 2016, Dinu a candidat independent, acum va lupta alături de PMP Argeș.
Dănuț Dinu: “Sunt consilier local la Pitești, consilier independent. Am venit în urmă cu puțin timp lângă PMP. .. Nu aș fi vrut să mai candidez ca independent, am văzut data trecută ce înseamnă să mergi singur într-o asemenea luptă.”, a declarat Dinu  Acesta a mai adăudat, cu privire la proiectele primordiale pentru piteșteni: ”În zona Găvana, doresc să fac un parc industrial, să vină firme și să dezvolte zona, să facă angajări, să aducă venituri la buget. Doresc, în zona de lângă râul Argeș, să găsesc un investitor, să facem un Aqua Parc, acolo. De asemenea, doresc să fac un DinoPark în Pădurea Trivale, fără să tăiem copacii. Nu mai pleacă lumea nici la Brașov, nici la Therme, nici în Vâlcea. Să nu mai traverseze Carpații, ci să se oprească aici, la noi…”
Discurs frumos, candidat îmbrăcat regulamentar, cu cravată. Hotărât să ia Primăria Pitești pe persoană fizică, ce să mai vorbim. Problemele au apărut, însă, ca norii deasupra unei zile frumoase. Întrebat de reporteri, candidatul a recunoscut că, în primii ani de mandat, a avut o singură Hotărârea de Consiliul Local adoptată. Și mai grav, cifra totală a propunerilor a fost de… DOUĂ!
Dănuț Dinu: ”Singura Hotărâre de Consiliu Local care mi-a trecut, efectiv, a fost un proiect… Nu am avut cinci propuneri, în Consiliul Local, am avut două. Una care a fost aprobată și una care nu a trecut… nu mi se pare eficient, la nivel de independent, am făcut ce am putut. Apoi, Dănuț Dinu a recunoscut: atât am reușit!”…
În toiul discuției, președintele PMP, Cătălin Bulf, s-a găsit să intervină, mai în glumă, mai în penibil: ”A avut un singur mandat!...”
Dănuț Dinu a continuat: ”Mi se pare puțin, oarecum, dar, la nivelul la care l-am avut ca independent… alții n-au reușit nici ca partid… Din moment ce am văzut că nu sunt promovate… mi-am dat seama că mă lupt cu morile de vânt… ”
Deci, Dănuț Dinu a avut, în acești primi ani de mandat, numai două inițiative. Una adoptată, alta respinsă. Întrebat, însă, câte alte inițiative a respins, acesta a început să explice: Nu se rezumă, rolul consilierului local, numai la a vota. Are și multe alte activități, în comisii… Ultima chestiune, dacă doriți să îmi aduc aminte… cred că a fost și cea în care m-am opus la decernarea titlului de Cetățean de Onoare… ”

Candidatul PMP la Primăria Pitești s-a opus decernării Titlului de Cetățean de Onoare industriașului Gheorghe Badea, cel mai mare angajator român al zonei

Dănuț Dinu s-a opus, în 2017, decernării Titlului de Cetățean de Onoare industriașului Gheorghe Badea, cel care, de ani buni, este unul din cei mai mari contribuabili la bugetul local al Piteștiului și, probabil, cel mai mare angajator român. Printr-un scenariu absurd (Dinu – primar și Badea – sursa de alimentare la buget), cel care aruncă piatra, este premiat. Repet, absurd…
Orașul Pitești, așadar, suferea numai de diploma lui Gheorghe Badea, care, anual, varsă zeci de milioane de euro la bugetul local, acel buget din care Dinu vrea să cumpere dinozauri și să îi crească în Pădurea Trivale.

Iată, mai jos, fragmente din stenograma ședinței de acum câțiva ani:
Domnul preşedinte de şedinţă supune dezbaterii punctul 1 de pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre iniţiat de primar privind conferirea titlului de «CETĂȚEAN DE ONOARE al municipiului Pitești» domnului Badea Gheorghe, președintele Grupului Industrial Componente Pitești”.
Domnul primar Constantin Cornel Ionică îi înmânează diploma cu titlul de ”Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești” domnului Badea Gheorghe.
Domnul preşedinte de şedinţă supune la vot proiectul de hotărâre, în forma propusă de iniţiator, care este aprobat cu 21 de voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă”(domnii consilieri Dinu Dănuț și Morlova Eduard), devenind
Hotărârea nr. 467/21.12.2017.
Domnul primar Constantin Cornel Ionică îi înmânează diploma cu titlul de ”Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești” domnului Badea Gheorghe.
Domnul Badea Gheorghe: Este un moment deosebit pentru mine… În anul 1992 am fost primul care am realizat o societate mixtă în Pitești, am adus Lisa Draxlmaier, care fără proiectul meu ar fi ajuns în Brașov. După 10 ani, când aveau deja 4000 de salariați, i-am transferat la Argeșana. În paralel am adus Lear Corporation care acum are 4000 de angajați.  Avem peste 20 de societăți cu peste 150 milioane de euro cifra de afaceri, cu peste 20 de milioane de euro venit la bugetul local…”.


Cu toate astea, Dănuț Dinu a scos, din joben, un scor electoral foarte bun la alegerile locale trecute, unde a candidat ca independent, obținând, totuși, un scor mai bun decât al PNL-ului, ceea ce este meritoriu. De asemenea, un avantaj al fostului polițist îl constituie prezența constantă pe rețelele de socializare, unde are mii de urmăritori.
Cum vine campania, dulapul cu schelete politice se va umple până la refuz. Fără nici o aluzie la cei de mai sus, Doamne ferește. Alegătorii, însă, sunt liberi să facă ceea ce le dictează conștiința.
Spiridon Voinescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea