ISU Argeș a primit o autospecială pentru misiuni pirotehnice

# Șapte cadre militare au fost avansate în grad de „Ziua Protecției Civile”
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a sărbătorit, pe 28 februarie, “Ziua Protecţiei Civile” prin organizarea unor activităţi festive și educative. Pompierii argeșeni au fost în prima linie pentru a 87-a aniversare a Zilei Protecţiei Civile în România. Cu această ocazie, a avut loc înaintarea în grad a unor  cadre militare, înainte de expirarea stagiului minim, și trecerea în rezervă a unor cadre ale Inspectoratului. La evenimente au participat alături de inspectorul șef al ISU Argeș, locotenent colonel Bogdan Olar, și Dan Manu, președintele CJ Argeș, respective prefectul Emanuel Soare.
Pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor specifice, pregătirea profesională și comportarea deosebită, au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim un număr de 7 cadre active: de la gradul de plt. adj. la gradul de plt. adj. șef: Gherghinoiu Adrian; iar de la gradul de plt. maj. la gradul de plt. adj. următoarele cadre: Bechet Florian-Cristian, Neagoe Mihai, Arsenie Anghel-Octavian, Ion Florin-Bogdan, Petricu Radu-Constantin și Constantin Adrian. De asemenea, la ceas aniversar, 5 subofițeri, colegi și piloni puternici de sprijin în echipa Inspectoratului nostru au fost trecuți în rezervă, după cum urmează: plt. adj. Drăguț Marian- Șef gardă de intervenție, plt. adj. Drotianu Anton- comandant de echipaj, plt. adj. șef Nica Cristinel- comandant de echipaj, plt. adj. șef Ștefan Gheorghe- comandant de echipaj și plt. adj. Sterie Valeriu- servant pompier.
Președintele CJ Argeș a predat către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș o autospecială pentru misiuni pirotehnice. De asemenea, pentru buna colaborare dintre cele două instituții dar și în semn de apreciere pentru munca angajaților ISU Argeș, Dan Manu a oferit “Trofeul Argeșului” inspectorului șef al ISU Argeș.
Autospeciala pirotehnică este destinată pentru intervenția operativă în vederea asanării teritoriului de muniție rămasă neexplodată în cadrul misiunilor specifice ISU Argeș. Asigură transportul echipamentelor și materialelor din dotare precum și a echipajului pirotehnic la locul intervenției.  Aceasta a fost achiziționată de CJ Argeș având o valoare de 206.465 lei cu TVA.

Exercițiu de simulare privind intervenția pompierilor la o persoană suspectă de coronavirus

De asemenea, cadrele ISU Argeș au prezentat și un exercițiu de simulare privind intervenția cu autoizoleta la un caz în care o persoană este suspectă de noul coronavirus. S-au urmărit modul de echipare al personalului, preluarea pacientului, transportul acestuia în izoletă, iar după predarea persoanei respective, efectuarea operațiunilor de decontaminarea a echipajului, echipamentelor și autospecialei.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea