Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA

Fostul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, a preluat, de luni, 2 martie, conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA. Delegarea acestuia a fost făcută, pe 26 februarie, în şedinţa Secţiei pentru procurori din CSM.
„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror CĂLIN NISTOR, începând cu data de 02.03.2020, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, arată CSM.
Călin Nistor a devenit cunoscut datorită dosarelor grele pe care le-a instrumentat în Argeș, printre care și cele care l-au vizat pe fostul președinte al Consiliului Județean Argeș - Constantin Nicolescu. Nistor a intrat în magistratură în 1995. S-a alăturat structurii DNA pe 1 ianuarie 2006. În 2008 a fost numit procuror şef al DNA Piteşti. Călin Nistor a mai activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Potrivit datelor oficial puse la dispoziţie de către DNA, în dosarele instrumentate de către Serviciul Teritorial Piteşti, în perioada când acesta a condus instituția, instanţele nu au dispus achitări sau restituirea dosarelor.
De asemenea, Călin Nistor a fost procuror şef adjunct al DNA din 2013 până în 2019. După revocarea Laurei Codruţa Kovesi, el a preluat în 2019 conducerea instituţiei, că interimar, până la numirea unui titular. În februarie, președintele Klaus Iohannis l-a numit pe Crin Bologa la şefia DNA pentru un mandat de 3 ani.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea