Se înființează, în Argeș, locuințe protejate pentru victimele violenței domestice

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Județean Argeș, din data de 5 martie, de la ora 15.00, este prevăzut și un proiect de hotărâre privind „înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Locuinţei protejate pentru victimele violenţei domestice, a Serviciului de consiliere vocaţională şi a Serviciului grup de suport pentru victimele violenţei domestice”. Este vorba despre Proiectul “VENUS– Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, care are ca obiectiv general îmbunătăţirea şi dezvoltarea măsurilor şi serviciilor sociale în scopul prevenirii şi combaterii violenţei domestice, prin crearea şi dezvoltarea unei reţele naţionale inovative integrate de locuinţe protejate destinate victimelor violenţei domestice. Proiectul se derulează pe o perioada de 4 ani, respectiv, 04.03.2019 - 04.03.2023.
Pentru derularea activităţilor la nivelul judeţului Argeş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de partener, are un buget alocat de 1.137.171,60 lei, din care, cofinanţarea este în valoare de 22.743,43 lei. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii județeni, la nivelul judeţului Argeş se înfiinţează: o locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice și două servicii integrate complementare, respectiv:  un serviciu de consiliere vocaţională şi un grup de suport pentru victimele violenţei domestice.

Locuința protejată se va înființa în Ștefănești

Locuinţa protejată are o capacitate de 6 locuri și se înfiinţează în fosta locaţie a casei de tip familial nr 4, desfiinţată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr. 166/29.08.2019, din oraşul Ştefăneşti, sat Valea Mare, strada Viitorului, nr 55, la parterul clădirii şi este compusă din 4 camere (3 dormitoare, living, baie, bucătărie).
Beneficiarii serviciilor sociale acordate în Locuinţa protejată sunt victime ale violenţei domestice. Perioada de găzduire în locuinţa protejată este de până la 12 luni, în funcţie de complexitatea cazului. Prin acest serviciu social se asigură beneficiarilor, persoane victime ale violenţei domestice, cazare, hrană, consiliere psihologică, consiliere juridică, orientare vocaţională, reabilitare şi reinserţie socio-profesională pentru o viaţă independentă etc.
De asemenea, Serviciul de consiliere vocaţională și Serviciul grup de suport se vor înfiinţa şi vor funcţiona într-un spaţiu situat la etajul 1 al imobilului în care funcţionează locuinţa protejată.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea