Investiții pentru o viață mai bună, la Topoloveni

# Anul acesta, încă 5 blocuri vor beneficia de amvelopare modernă,  acoperiș, instalare de panouri fotovoltaice pentru iluminat casa scării respectiv: P27, P28a, P38, P40, P56

La nivelul orașului Topoloveni, de-a lungul timpului s-au desfășurat și implementat proiecte importante pentru comunitate, spre a conduce la modernizarea și dezvoltarea locațități.

Învățământ:

S-a construit Gradinița cu Program prelungit ” Lumea Copiilor”  având o capacitate de 300 de locuri, fiind dată în folosință în anul 2017, investiția fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Aceasta are trei etaje, dotări de ultimă generație, dormitoarele sunt dotate cu grupuri sanitare și dușuri și o sală de spectacole de aproape aceleași dimensiuni cu ale unor cămine culturale din unele comune din județ. În plus, circuitele materialelor utilizate sunt separate de cele ale activităţii, pentru a se preveni o eventuală contaminare. Detaliu demn de notat, bucătăria și spălătoria ultra-moderne au fost donate de Bamesa Otel SA . Grădiniţa mai este prevăzută cu centrală termică proprie, cu oficii pentru materiale şi substanţe de curăţenie, cu cabinet medical etc.
Cu ajutorul fondurilor accesate  prin Programul National de Dezvoltare Locală se va realiza proiectul: Construire și dotare Creșă în orașul Topoloveni, valoarea totală a investiției fiind de 2.831.441,80 lei. Viitoarea creșă reprezintă o unitate de învățământ adresată copiilor cu grupa de vârsta 0-3 ani și are o capacitate de aproximativ 80 de copii. Aceștia vor fi împărțiți pe grupe: 6 luni – un an, respectiv 1 an – trei ani. Construcția va avea subsol, parter și un etaj, o suprafață construită la sol de aproximativ 500 m2.
Unitățile școlare din localiate vor beneficia  și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea iluminatului în vederea eficientizării energetice a acestora.
Totodată se va implementa în viitor  un proiect necesar la nivelul comunității privind Construire Campus – Liceul Tehnologic Topoloveni cu o valoare a invetiției de 8.883.663,12 Lei.

Infrastructură:

S-a pus accent, de-a lungul timpului, pe eficientizarea energetică a blocurilor din localitate, anul acesta încă 5 blocuri vor beneficia de amvelopare modernă,  acoperiș, instalare de panouri fotovoltaice pentru iluminat casa scării respective: P27, P28a, P38, P40, P56. Proiectul fiind finațat prin  Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritard 3, Prioritatea de investitii 3.1, Operatiunea A- Cladiri Rezidentiale, nr. apelului de proiecte, valoarea totală fiind de 4.440.821,50 Lei.
Accesul la Gradinița cu program prelungit s-a facilitat construind o punte pietonală peste râul Cârcinov, finanțată de Consiliul Județean.
Pentru a fi în pas cu tehnologia,  centrul orașului beneficiază de Wifi gratuit, prin intermediul programului wifi4eu.
Anul acesta s-a finalizat proiectul Infiintare Parc Nou In Orasul Topoloveni, având ca sursă de finanțare POR 2014-2020, in cadrul Apelului de proiecte nr. POR/2016/5/5.2/1, Axa prioritara 5 „Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural" Prioritate de investitii 5.2 Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban , revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industrial dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului sipromovarii masurilor de reducere a zgomotului. Valoarea totală a investiției fiind de 3.955.438,40 Lei. Proiectul  a condus la amenajarea unui spațiu verde pe o suprafață totală de 2,5 ha, cu arbori și arbuști ornamentali, alei pietonale, mobilier urban, platforme de belvedere, locuri de joacă pentru copii, foișoare, clădiri pentru grupuri sanitare. De asemenea, acces la  wifi în spațiile publice  iar iluminatul ornamental și public se realizează cu echipamente LED de nouă generație.
Cu ajutorul fondurilor accesate  prin Programul National de Dezvoltare Locală se va realiza proiectele: Construire Pod din Beton Armat, L=60m, peste Raul Carcinov, pe Strada Fantanii , in Orasul Topoloveni, Judetul Arges cu o valoare a investiției de 3.320.433 lei  precum și  proiectul de Modernizare drumuri locale in orasul Topoloveni, cu o valoare a investiției de 10.600.000 lei. În cadrul proiectului sunt cuprinse 26 de drumuri constituite într-o rețea care acoperă zonele Crintești, Boțârcani și Gorunești și fac legătura cu drumul județean DJ 702. Lungimea totală proiectată a acestor drumuri este de 7990 m care se suprapune în totalitate pe traseul drumurilor existente.
Prin fonduri europene nerambursabile aferente programului POR 2014-2020, in cadrul apelului de proiecte cu numarul POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI, POR/2017/3/3.2/1/BI ȘI POR/2017/3/3.2/1/ITI, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiţii 4e, Obiectivul specific 3.2 - Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă se va dezvolta proiectul Modernizare/extindere alei pietonale si construire piste de biciclisti in Orasul Topoloveni, cu o valoare totală a investiției de 17.690.149, 91 Lei. Prin Proiect, vor fi realizate urmatoarele investitii publice, care vor raspunde nevoilor si deficientelor identificate:
• construirea pistelor de biciclisti care vor lega zona centrala de zona limitrofa a orasului de-a lungul strazii Calea Bucuresti (DN 7)
• largirea si reconfigurarea zonelor pietonale si de promenada: zona centrala, Parc 1 (situat in zona Sala de Sport Liceu Ion Mihalache) Parc 2 (situat in zona blocurilor: CU 3, CC4, P14, P3 si Liceul Ion Mihalache) si Parc 3 (situat in zona intersectiei str. Calea Bucuresti cu str. Maximilian Popovici);
• construirea, reabilitarea si largirea trotuarelor conform normativelor in vigoare STAS aflate de-a lungul strazii Calea Bucuresti (DN7);
• achizitionarea si instalarea punctului de reincarcare a autovehiculelor electrice si electrice hibride pe strada Calea Bucuresti;
• implementarea unui sistem inteligent de inchirierea biciclete tip „bike sharing”
• plantarea de aliniamente de arbori in zona centrala de-a lungul zonelor pietonale, de-a lungul strazii Calea Bucuresti (DN7), si in cele trei parcuri: Parc 1 (situat in zona Sala de Sport Liceu Ion Mihalache) Parc 2 (situat in zona blocurilor: CU 3, CC4, P14, P3 si Liceul Ion Mihalache) si Parc 3 (situat in zona intersectiei str. Calea Bucuresti cu str. Maximilian Popovici);
• dotarea zonelor pietonale cu mobilier urban de-a lungul strazii Calea Bucuresti (DN7), Parc 1 (situat in zona Sala de Sport Liceu Ion Mihalache) Parc 2 (situat in zona blocurilor: CU 3, CC4, P14, P3 si Liceul Ion Mihalache) si Parc 3 (situat in zona intersectiei str. Calea Bucuresti cu str. Maximilian Popovici);
De asemenea  se va realiza  și Modernizarea și extinderea de alei pietonale si construire piste de biciclisti  și de-a lungul drumului – DJ702, derulat prin POR 2014-2020, in cadrul apelului de proiecte cu numarul POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI, POR/2017/3/3.2/1/BI ȘI POR/2017/3/3.2/1/ITI, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiţii 4e, Obiectivul specific 3.2 - Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, cu o valoare totală de 18.583.602,48 Lei. Realizarea obiectivului de investiție are ca obiectiv principal îmbunătățirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport. Principalele intervenții vor fi :
• construirea pistelor de biciclisti care vor lega zona centrală de zona industrială și zona funcțională a orașului;
• lărgirea și reconfigurarea zonelor pietonale și de promenadă;
• construirea, reabilitarea și lărgirea trotuarelor conform normativelor în vigoare;
• achiziţionarea şi instalarea punctelor de reîncărcare a autovehiculelor electrice şi electrice hibride;
• amplasarea a două puncte de închiriere biciclete;
• plantarea de aliniamente de arbori şi arbuşti.

Concomitent  cu amenajarea pistelor de biciclete se va implementa proiectul de Creare a sistemului de iluminat stradal-rutier și ornamental-parcuri, cu corpuri de iluminat tip LED și telegestiune, prin programul POR/300/3/1/Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari/1/Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari, cu o valoare totală de 18.178.194,93 Lei. Acesta se caracterizează  prin:
• realizarea unui sistem de iluminat, utilizand corpuri cu surse de lumina tip LED;
• implementarea unui sistem de telegestiune pentru sistemul de iluminat realizat. Sistem de iluminat Sistemul de iluminat stradal-rutier si ornamental-parcuri, ce face obiectul amplasamentului sus mentionat, va fi realizat pe stalpi metalici, special fabricati si dimensionati pentru sistemele de iluminat. Acestia sunt fixati in sol prin intermediul unor fundatii de beton armate si a unor prezoane. Dispunerea stalpilor de iluminat, in raport cu latimile suprafetelor carosabile cat si al suprafetelor pietonale, se va realiza astfel:
• amplasare bilaterala fata in fata: • partial drum national DN 7, intre limita U.A.T. Topoloveni (zona intersectiei DN 7 cu drumul comunal DC 67) si Parc Public nr. 1;
• amplasare unilaterala: • partial drum national DN 7, intre Parc Public nr. 1 si limita U.A.T. Topoloveni spre Leordeni; • drum judetean Dj 702; • strazi oras; • aleile pietonale aferente parcurilor.

Prin implementarea sistemului de telegestiune, se vor asigura efectuarea de interventii prompte in caz de defect, prin intermediul mentenantei predictive si a semnalizarii defectelor in timp real, impreuna cu reduceri ale costurilor aferente consumului de energie electrica si ale costurilor mentenantei sistemului. Sistemul propus este capabil sa ofere operatorilor si in final Detinatorului de Sistem, un management operational si un control de la distanta, cu o gestionare detaliata a sistemului de iluminat pana la nivel individual de lampa, indiferent de pozitia geografica a acesteia, topologia retelei de alimentare cu energie electrica sau alte conditii locale.  Prin implementarea sistemului de telegestiune se obtin reduceri semnificative ale consumului de energie electrica, ale emisiilor de CO2 si ale costurilor de exploatare, imbunatatind, in acelasi timp, fiabilitatea sistemelor de iluminat public.
Se va implementa în viitor proiectul privind Modernizarea pe strada Livezilor, Stada Capitan Visarion Sachelarie, Str. Campului și Construire Locuinte Sociale – 96 unitati locative cu o valoare totală de 22.869.893,25 Lei

Cultură:

La nivelul dezvoltării culturii zonale, s-a implementat proiectul privind Dotarea Caminului Cultural Tiganesti, din orașul Topoloveni, finanțat prin Bugetul de Stat prin Programul National de Dezvoltare Rurală - P.N.D.R,  Măsura 19.2_7.6/6B, cu o valoare de 179.770 lei, ce constă în dotarea cu costume populare tradiționale și mobilier pentru depozitarea acestora.

Social:

În vederea acordări unor servicii sociale moderne se va implementa proiectul de creare Centru Multifunctional Integrat pentru Servicii Sociale, cu o valoare a investiției de 1.129.741 lei, finanțat de la Bugetul de Stat prin Programul National de Dezvoltare Rurală - P.N.D.R,  Măsura 19.2_7.6/6B. Tot la nivelul orașului funcționează și Centrul de zi pentru copii aflați în situație de risc, ce asigură condiții necesare respective masă și îndrumare școlară.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea