Peste 260 de hectare vor fi împădurite în Argeș, în 2020

# În această primăvară sunt prevăzute 110 ha regenerări naturale și 58 ha regenerări artificiale

Direcția Silvică Argeș regenerează pădurile, natural și artificial, prin împăduriri, în cele doua campanii anuale de împădurire, derulate primăvara și toamna.La sfârșitul lunii februarie a fost aprobat programul de împăduriri al Direcției Silvice Argeș pe anul 2020.

Astfel, programul de regenerare a pădurilor prevede, pentru anul în curs,  realizarea a 267 hectare, dintre care regenerări naturale 209 ha și 58 ha regenerări artificiale. În primul semestru al anului 2020 urmează a fi împădurite 168 hectare, dintre care 110 ha sunt regenerări naturale. Tot în această primăvară, în Argeș, vor fi împădurite și 14 hectare de terenuri degradate.

Vor fi două șantiere în care activitatea de plantat se poate desfășura cu voluntari

Recent, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat  cea mai mare campanie de împădurire din România, realizată în ultimul deceniu, numită „Românii plantează: o pădure cât o țară!”. “Peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieți pe zi”, a declarat ministrul Costel Alexe.
În cadrul campaniei de împădurire din această primăvară se face un apel către toate organizațiile neguvernamentale interesate, agenți economici, autorități publice locale și naționale, școli și voluntari care doresc să vină și să facă parte activă în acest demers. Toți cei care doresc să se alăture campaniei sunt rugați să acceseze site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (http://www.mmediu.ro/categorie/formular/271).  La nivelul județului Argeș vor fi două șantiere de împăduriri în care activitatea de plantat se poate desfășura cu voluntari. Acestea se vor desfășura:
- pe 14 martie: Ocolul Silvic COstești, UP IV, u.a. 102F, urmând a fi plantați un număr de 17.490 de puieți pe o suprafața de 2,6 ha;
- pe 21 martie: Ocolul Silvic Câmpulung, UP I, u.a. 42 G, urmând a fi plantați un număr de 13.000 de  puieți pe o suprafață de 2,6 ha.
De precizat că în ultimii șase ani, conform datelor preluate de la Direcția Silvică Argeș, în pădurile proprietate publică din județ, au fost regenerate peste 2.200 de hectare, prin împăduriri. De asemenea, puieții folosiți la împăduriri provin din pepinierele proprii, Direcția Silvică Argeș producând anual aproximativ 750 de mii de puieți forestieri din 10 specii, în 22 pepiniere aparținând celor 11 Ocoale Silvice din cadrul Direcției.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea