Adrian Miuțescu - scrisoare deschisă din izolare

Fiind în izolare la domiciliu până la sfârșitul lunii martie, Adrian Miuțescu – președintele PNL Argeș s-a apucat de redactat scrisori deschise. Reamintim că Miuțescu a intrat la izolare după ce a participat la ședința Biroului Permanent Național al PNL alături de senatorul Virgil Chițac, care a fost declarat pozitiv  cu COVID- 19, în urma testelor.
„Fac parte dintre românii care se confruntă cu izolarea în propria locuință. Din fericire pentru mine și pentru familia mea, rezultatul testului de Coronavirus pe care l-am făcut a ieșit negativ. Voi rămâne, totuși, în izolare până la sfârșitul perioadei legale. Vreau să profit de aceste zile de liniște și de limitare a contactelor sociale, pentru a transmite românilor câteva gânduri. Cea mai eficientă măsură pe care o putem lua cu toții, în această perioadă, este să dăm ascultare autorităților. Nu este momentul să bravăm. Ci să fim disciplinați și responsabili. 
Dacă stăm mai mult acasă, dacă limităm interacțiunile cu semenii și dacă respectăm toate regulile de igienă pe care ni le impun medicii, vom reuși să rămânem în rândul țărilor cu cazuri mai puține de infectare cu Coronavirus. În consecință, ne vom confrunta cu mai puține decese. Toți avem câte o rudă vârstnică ce suferă și de alte afecțiuni pe care nu vrem s-o infectăm. Este șansa de a o menține în viață mai mult timp. Așadar, prudență!”, precizează Miuțescu într-o scrisoare deschisă.
Miuțescu roagă argeșenii să fie cumpătați și le dă sfaturi pentru a petrece timpul liber:
„De asemenea, este important să fim cumpătați. Nu este cazul să facem stocuri inutile de alimente. Putem folosi această perioadă de timp pentru a sta mai mult de vorbă cu cei dragi și cu noi înșine. În zilele normale, agitate, în care mergem la serviciu și avem responsabilități, visăm la o perioadă de liniște. Haideți să profităm de această perioadă!
Putem, de exemplu, să ne întoarcem la vechile noastre plăceri, pasiuni și hobby-uri pe care le-am abandonat pentru că timpul nu ne-a mai permis să le cultivăm: cititul, cinematografia, muzica. Ne vom reîncărca, astfel, cu energie bună!
Nu în ultimul rând, putem medita și înțelege mai profund fragiltatea condiției noastre. Nu suntem eterni și nici atotputernici. Limitele pe care, în aceste zile, ni le conștientizăm mai acut ca altădată ne vor ajuta să fim mai atenți la ce spunem și facem în restul timpului.  Vom depăși această pandemie. Însă depinde doar de noi, de comportamentul nostru și de buna noastră credință s-o depășim cu puține victime.
Cuvântul cheie este: solidaritate. Împreună trebuie să fim atenți, împreună trebuie să acționăm, împreună trebuie să fim responsabili. În cele din urmă, așa cum spunea Seneca: ”Suntem valurile aceleiaşi mări, frunzele aceluiaşi copac, florile aceleiaşi grădini” -  și trebuie să avem grijă unul de celălalt”, mai spune Miuțescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea