Măsuri urgente în Argeș! Spitalul din Mioveni - servicii medicale doar pentru cazurile COVID-19

 

Numărul celor care se află în izolare la domiciliu și a celor care sunt în custodie în zonele de carantină cresc. Drept urmare, miercuri s-a întrunit Comitetul Județean de Situații de Urgență al județului Argeș în care s-a luat măsura separării serviciilor medicale în regim de urgență. Astfel, Spitalul din Mioveni va asigura asistență medicală pentru cazurile COVID-19 și cazurile COVID-19 cu comorbidități. În schimb, Spitalul Județean de Urgență Pitești se va ocupa strict pe serviciile în regim de urgență, ci nu pe cazurile cu COVID. Dan Manu, președintele CJ Argeș, a oferit mai multe declarații în acest sens.

„Noi trebuie să separăm serviciile medicale care sunt pe COVID sau suspecte de contaminare COVID cu celelalte servicii pentru oamenii sănătoși.

La nivel de județ Argeș am hotărât să avem două unități sanitare mari care pot să facă aceste servicii medicale. Este vorba de Spitalul Județean de Urgență Pitești care va asigura în regim de urgență toate cazurile din județul Argeș care nu sunt purtători sau suspecți de COVID-19. Iar un alt spital în care vor fi internați atât suspecții cât și cei pozitivi, dar și cei care au alte afecțiuni, dar sunt purtători de COVID, este spitalul Sfântul Spiridon Mioveni”, a precizat Dan Manu, președintele CJ Argeș.

 

De asemenea, activitatea medicală din cadrul spitalelor municipale: Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești va fi modificată. Aici vor fi preluate și internate cazurile acute, serviciile în regim de urgență fiind acordate de Spitalul Județean de Urgență Pitești.

„Am luat decizia ca pe o perioadă de 2 luni, cu posibilitate de prelungire a acestui interval de timp, colegii care lucrează în spitalele Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești (...), Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean să meargă să asigure servicii medicale permanente la Spitalul Mioveni. Deci, avem pe de o parte Spitalul Județean de Urgență Pitești care va asigura asistență medicală de urgență tuturor persoanelor care nu sunt purtătoare sau suspecte de COVID-19. Și avem Spitalul Orășenesc Mioveni numai pentru cei care sunt purtători sau sunt pozitivi, cu anumite afecțiuni”, a mai precizat dr. Dan Manu.

În spitalele municipale din Curtea de Argeș, Câmpulung și Costești vor fi oferite servicii medicale minimale.

„În spitalele rămase fără majoritatea medicilor și a personalului medical, este vorba de spitalele Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești, în aceste spitale vom asigura o spitalizare minimală, de servicii minimale, în profil de urgență. Și acolo va fi un corp medical care va asigura și îl veți găsi în permanență acolo, numai pe servicii absolut de urgență și mici servicii medicale”, a mai explicat președintele CJ Argeș.

De asemenea, pentru Spitalul de Pediatrie Pitești singura soluție găsită de autorități, în acest moment, a fost găsirea unor locații de izolare, pe fiecare secție. „Spitalul de Pediatrie Pitești, în regim de urgență, trebuie să asigure spațiile necesare și pentru cei purtători sau suspecți, cât și pentru cei sănătoși. În fiecare secție sunt reperate locații de izolare a celor micuți care vin cu indicii certe privin starea lor epidemiologică”, a adăugat dr. Dan Manu.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea