Donațiile primite la Secția de Boli Infecțioase, direcționate către unitatea sanitară desemnată să trateze cazurile COVID-19

Având în vedere situația actuală, la nivelul județului Argeș, au fost luate o serie de măsuri cu privire la reorganizarea serviciilor medicale pentru gestionarea cazurilor de COVID-19. Astfel, vă reamintim că în data de 16 martie, conducerea DSP Argeș a anunțat public că Spitalul Județean de Urgență Pitești va fi reorganizat ca unitate sanitară ce urmează să asiste cazuri suspecte și confirmate de COVID-19, motiv pentru care Adriana Molfea, managerul unității medicale, a decis intensificarea tuturor demersurilor întreprinse încă de la începutul acestei perioade, astfel asigurând o bună gestionare a crizei provocate de virusul COVID19.

În data de 25 martie 2020, în urma hotărârii adoptate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgență pentru județul Argeș.
„Facem precizarea că managerul SJU Pitești a luat decizia ca toate donațiile/sponsorizările primite la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești, care constau în echipamente destinate cazurilor COVID-19, să fie distribuite unității sanitare desemnată, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, pentru gestionarea cazurilor de COVID-19. De asemenea, precizăm faptul că multe dintre sponsorizările primite până în prezent la SJUP sunt inițiativa directă a operatorilor economici. Mulțumim tuturor celor s-au mobilizat și au făcut donații, dar și celor care doresc să contribuie la achiziționarea de echipamente medicale și de protecție pentru personalul medical care se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.
Apreciem orice donație/sponsorizare destinată exclusiv Spitalului Județean de Urgență Pitești, care își continuă activitatea în plină criză, dar și după ce va trece această pandemie. Este important de subliniat faptul că Spitalul Județean Argeș are nevoie permanent de sprijinul oamenilor de bună-credință, care înțeleg necesitățile și complexitatea sistemului sanitar și doresc să contribuie la dezvoltarea serviciilor medicale, ce sunt indispensabile pentru o societate sănătoasă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Spitalul Județean Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea