Corin Boian: ”Pe Dan Manu... l-am sunat o zi întreagă ca să îi explic modul greșit în care șefa de secție gestionează problema...”

# Om de afaceri din Argeș: ”Suntem total nepregătiți!”

Că suntem nepregătiți, ca țară, ca județ, pentru o pandemie, știe oricine. Iată, însă, din nefericire, că apar cazuri concrete și, mai rău, apar încă de la debutul perioadei. Ceea ce nu este bine deloc, iar învățămintele ar trebui trase de către decidenți.
Cunoscutul constructor Corin Boian așteaptă, cuminte, să facă încă două teste pentru a i se putea pune un diagnostic corect. A mai făcut două, primul ieșind negativ, al doilea, pozitiv. Imediat a fost internat, însă alături de un alt pacient confirmat cu Covid 19, în condițiile în care pe Secția Infecțioase mai erau numeroase saloane goale. Omul de afaceri opinează că a fost condamnat, practic, la infectare. Și mai ridică problema testelor negative, care - spune acesta - vor fi, în curând, la fel de importante ca cele negative.
Corin Boian: ”Am fost negativ, apoi pozitiv și din nou negativ. Aștept alte două rezultate, sunt, în continuare, internat. Ce e mai grav este că testele negative, în momentul de față, sunt considerate neesențiale. Sunt aruncate. Dar, pentru aceste teste, ții un pat ocupat, până vine rezultatul, rezultat care vine după o săptămână. Gândiți-vă că, în momentul acesta, nu este deosebit de important. Dar în cazul câtorva mii de bolnavi? Testele negative sunt la fel de importante ca cele pozitive, pentru că validează, în cazul unei pandemii, niște decizii...”
Omul de afaceri este nemulțumit și cu privire la modul în care a fost gestionat propriul caz: ”Șefii de secție se cred Dumnezei, aici, în Argeș.  Șefa de secție de la Infecțioase nu a dorit să mă lase acasă, a insistat să mă ia la Spital. În momentul în care am ajuns, erau încă patru infectați, iar pe mine m-au băgat cu singurul bărbat existent, în condițiile în care erau numeroase camere libere. Dar, așa cum am spus peste tot, este recunoscut, în sistemul medical, că 10% din testele ieșite pozitive sunt, de fapt, fals pozitive. Așadar, eu aș putea fi fost negativ. Sau, dimpotrivă, colegul meu de cameră ar putea să iasă negativ la următoarele două teste și eu să fiu pozitiv, iar unul dintre noi sa-l fi infectat pe celălalt. Și atunci, nu vorbim de infestare deliberată? Le-am cerut doctorilor de acolo, Șefei de Secție, să ne separe, atât pe mine, cât și pe colegul de salon în contextul în care, repet, mai erau cel puțin saloane libere și noi doar cinci pacienți în toată clădirea. N-au vrut pur și simplu. Poate numai din răutate, poate din nepăsare,  poate din comoditate. Când o să ajungă să se înroșească telefonul, în țara asta, ce o să mai facă? La fel de nepăsători vor fi? Sunt total nepregătiți” – mai spune Corin Boian.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea