Valabilitatea ITP-ului, rovinietei și a asigurării RCA nu se prelungește automat în perioada stării de urgență!

Odată cu instituirea stării de urgență au apărut mai multe neclarități în rândul conducătorilor auto în ceea ce privește valabilitatea și posibilitatea de prelungire a rovinietelor, a asigurărilor RCA și a ITP-ului.
În ceea ce privește situația rovinietei în perioada stării de urgență, CNAIR a precizat, într-un comunicat de presă, următoarele:  „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și întrebările primite în această perioadă cu privire la menținerea valabilității rovinietelor care expiră în perioada stării de urgență, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria "documentelor eliberate de autoritățile publice", motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”.
În caz în care conducătorii auto se întreabă ce fac dacă asigurarea RCA le expiră în timpul stării de urgență, trebuie precizat că asiguratorii nu au activitatea suspendată.  De asemenea se pot încheia asigurări și online.
Nici activitatea de la Registrul Auto Român nu a fost suspendată. De asemenea și o bună parte din stațiile de Inspecție Tehnică Periodică din județul Argeș funcționează, dar asta depinde de la caz la caz. Conform șefului reprezentanței RAR Argeș, Nicolae Albu, la nivelul județului  funcționau, în data de 27 martie, peste 50 de stații ITP.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea