Contractele cu Ara Soft - pietre de moară la gâtul primăriilor din Argeș

# Firma nu publică, pe site, la secțiunea ”CLIENȚI”, primăriile nemulțumite

Contractele cu Ara Software sunt, pentru multe din administrațiile locale ale județului, considerate niște pietre de moară. Venite de pe vremea lui Constantin Nicolescu, contractele (semnate, prin 2005, pentru 20 de ani) au fost, inițial, acceptate, pentru că banii se plăteau de către Consiliul Județean. După vreo 10 ani, odată cu descentralizarea, Consiliul Județean nu a mai putut face plăți primăriilor pentru firma de soft.

Imediat, unele instituții s-au răsculat, doar că, exact ca în filmul ”greu de ucis”, contractul s-a dovedit făcut foarte bine. Ara a mai lăsat ceva la bani, dar nu foarte mult. Cîteva administrații s-au judecat cu firma care, iată, trăiește, în continuare, în clădirea CJ-ului, și are, ca și clienți, primării din județ.
Virgil Baciu: Cu Ara Soft nu pot să reziliez contractul, nu pot să scap, avem statut de prizoneri, din cauza contractului și a bazei de date, pe care nu o deținem noi, ci ei. Consiliul Județean nu arată susținere. Consiliul Județean este cel care ar putea să arate direcția. Câteva mii de lei pe lună se duc ăntr-acolo, chiar și acum, câțnd sistemul este mai mult nefolosit.
Reporter: Culmea, pe pagina lor nu figurați ca și client, primăria Corbi. Apar numai 20 de primării din Argeș, altele, alături de Consiliul Județean
Virgil Baciu: Acolo, sunt, probabil, numai clienții mulțumiți. Cei la care pot suna cei interesați, ca să obțină referințe bune. Nu e cazul primăriei Corbi. Poate că de aceea nu figurăm...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea