Prefectura Argeș, blocată de lipsa materialelor sanitare

# Transportatorii încalcă regulile de igienă impuse pentru că nu au de ales!

Autoritățile locale au luat câteva măsuri pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus. Autobuzele „Publitrans”, de exemplu, sunt dezinfectate regulat, iar pentru siguranța șoferilor accesul în mașini nu se mai face pe ușile din față. Șoferii trebuie să poarte măști și mănuși. Care, însă, nu se găsesc pe niciunde.
La Publitrans, directorul tehnic a recunoscut: ”Într-adevăr, nu avem, în momentul de față aceste material (joia trecută, n.r.). Sunt comandate, trebuie să vină luni. Am căutat și, cu greu, am reușit să comandăm
Societatea de transport din subordinea Consiliului Local Pitești a stopat accesul altor persoane în incinta sediului și altor clădiri aflate în administrare: ”În contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, accesul publicului este restricţionat în toate clădirile administrate de societate. Călătorii care vor să se adreseze Publitrans 2000 SA, o pot face scris la adresa de e-mail  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru informaţii urgente puteţi apela numărul de telefon 0248/213.601.”

Taximetriștii nu respectă regula prefectului, pentru că nu au cum

Prefectul Emanuel Soare  a declarat că sutele de taximetriști care își desfășoară activitatea în Argeș au obligația de a respecta o serie de reguli clare.
„Șoferii trebuie să poarte mănuși și mască de protecție. Să asigure dezinfectarea periodică a mașinilor și să nu permită accesul în interior decât a unei persoane, și aceea pe bancheta din spate. În caz contrar, șoferii de taxi vor fi sancționați conform legii”, ne-a declarat prefectul Soare.
Doar că, măști, mănuși și  chiar material de dezinfecție – sunt produse care nu prea se găsesc. Măști nu se găsesc deloc, așa încât, șoferii de taxi încalcă regulile impuse de prefect, fără voie.
Prin Pitești au fost văzuți câțiva taximetriști cu mască și mănuși, însă clienții sunt de părere că nu se va atinge efectul scontat, atâta timp cât nu au decât o pereche din fiecare. ”O mască umedă, purtată toată ziua, nu este eficace împotriva răspândirii virusului de gripă. La fel cu mănușile, care sunt folosite și la condus, și la deschiderea ușilor pe care pun mâna clienții, dar și la – cel mai rău – numărarea și returnarea restului,la banii de cursă. Practic, mănușile folosesc numai la transpirație”, ne-a relatat un taximetrist.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea