Ion Georgescu: „Spitalul vechi este pregătit pentru primirea pacienților, decât că nu există echipă medicală”

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, susținez că Direcția de Sănătate Publică Argeș a solicitat managementului Spitalului Orășenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26 martie 2020, să prezinte Planul de management și organizare a activității pentru pregătirea acestuia ca spital COVID 19.
Pe această temă, la Mioveni a avut loc vineri, 27 martie, o şedinţă de urgență prin care să se stabilească în mod clar situaţia. În cele din urmă, conform celor precizat de edilul Ion Georgescu, s-a decis ca toate cazurile COVID-19 să fie tratate în vechiul spital de la Mioveni.
„Spitalul nou nu se poate din punct de vedere tehnic. Sunt documente de la proiectant. El se poate transforma în vreo 3 luni ca să primească pacienți cu boli infecțioase. De spitalul vechi, este la dispoziția județului, Consiliului Județean. Poate fi secție externă a Spitalului Județean Argeș. El este aranjat, curățit. Consiliul Județean să aducă medicii, partea de asistență, medicamentația specifică bolilor respective și nu se pune problema. Noi de la Mioveni îi ajutăm cu tot ce putem. Oricând, spitalul vechi, cele două corpuri de clădire, pot primii pacienții dacă există echipă medicală din județ. În spitalul vechi la ora actuală (nr. vineri) sunt paturi. El este pregătită pentru primirea pacienților, decât că nu există echipă medicală. Noi la Mioveni, în actualul spital, nu avem medici de specialitate pe infecțioase”, a precizat primarul Ion Georgescu. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea