„PNL are grijă de sănătatea ta” – în Argeş

Zilele acestea in judetul Arges s-a desfăşurat proiectul Organizatiei Femeilor Liberale - „PNL are grijă de sănătatea ta”. Scopul  proiectului îl reprezintă informarea cetăţenilor privind importanţa prevenţiei în păstrarea unei stări de sănătate bune.
Această campanie este iniţiată pentru a conştientiza rolul important al prevenţiei în menţinerea sănătăţii populaţiei. Organizaţia Femeilor Liberale consideră că sănătatea este un domeniu prioritar pe plan naţional şi că trebuie să îi acordăm importanţa cuvenită. Guvernul aflat în funcţie a eşuat complet în politicile de sănătate pe care le aplică, şi ca urmare, din ce în ce mai mulţi cetăţeni au probleme foarte grave la care sistemul public de sănătate nu face faţă.
„Noi, femeile din PNL, consideram năucitor faptul că guvernanţii ii considera vinovati de situatia din sistemul de sanatate chiar pe cei care ar trebui sa fie beneficiarii acestuia: pacientii. În fiecare zi, asistăm la scene triste în care cetăţeni bolnavi ajung prea târziu la medic. Românii nu sunt suficient informaţi despre prevenirea îmbolnăvirii iar guvernul actual nu are o politică de informare suficient de bună care să ajute populaţia în acest sens. Prin acest proiect dorim să promovăm prevenţia ca politică de sănătate dar si să contribuim la educarea populaţiei pentru un stil de viaţă sănătos prin facilitarea accesului la o informaţie corectă, avizată. Un program corect si sustinut de preventie poate sa conducă la diminuarea numărului de îmbolnăviri şi reducerea comportamentelor cu risc pentru sănătate” a aratat dr. Luminita Paul, membru in Biroul Politic National al Organizaţiei Femeilor Liberale.
In cadrul programului,la corturile amplasate în Pitesti au putut fi efectuate măsurători gratuite ale tensiunii arteriale şi glicemiei, astfel : vineri, 14 octombrie, între orele 15.00 – 18.00 si sâmbătă, 15 octombrie,  între orele 10.00 – 14.00 in Piata Gavana iar duminica-16 octombrie, între orele 10.00 – 14.00 si luni-17 octombrie,  între orele 15.00 – 18.00 la Complexul 2 din Trivale.
„Noi i-am  invitat pe pitesteni la corturile amenajate in Pitesti unde au fost  prezente membre OFL, membri PNL şi cadre medicale care au  oferit asistenţă şi consultanţă cetăţenilor care doresc să ştie mai multe informaţii despre tensiunea arterială şi glicemie. Aceste valori reprezinta indicatori importanti ai sanatatii unui om, putand stabili daca afectiunea este la debut,daca deja exista,in ce stadiu se afla,daca sunt existente complicatii și evident daca este necesar un tratament și ce fel de tratament :igieno-dietetic sau medicamentos. După măsurători, cetăţenii vor obţine informaţii despre rezultatele personale de tensiune şi glicemie constatate de către personalul medical iar atunci cand sunt depăşite limitele admise ale valorilor măsurate le vom oferi informaţii în ce priveşte riscul la care se expun dacă nu consultă un medic de specialitate” a încheiat dr.Luminita Paul.
Totodata la corturi li s-a  înmânat cetăţenilor şi un chestionar, în care sunt întrebaţi dacă doresc reluarea programului setul de analize gratuite instituit în timpul guvernării liberale, realizarea anuală si gratuită a testului Papanicolau pentru femeile peste 45 de ani, dacă cred că este necesară adoptarea Legii prevenţiei în sănătate, dacă susţin înfiinţarea Caselor de Asigurări de sănătate private, dacă un consult stomatologic anual gratuit ar fi binevenit,  precum şi efectuarea gratuită, anual, a mamografiilor femeilor peste 30 de ani, introducerea în programa şcolară a orelor dedicate prevenirii îmbolnăvirii şi a unor teme de educaţie sexuală, în scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală şi evitării sarcinilor nedorite. Tot în chestionar, cetăţenii sunt întrebaţi dacă li se pare oportună introducerea unor stimulente salariale pentru medicii care lucrează în mediul rural şi pentru cei din cabinetele de medicină şcolară, astfel încât aceste locuri de muncă să devină mai atractive, având în vedere penuria de personal.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea