Dacia a prelungit suspendarea producției de la Mioveni

Dacia a anunțat că va prelungi închiderea temporară a fabricii de la Mioveni, după ce producția fusese oprită începând din 19 martie, iar reluarea activității fusese programată pentru 5 aprilie.
„În contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare, Groupe Renault România, în acord cu partenerii sociali, prelungește perioada de întrerupere a activității de producție de la uzinele din Mioveni”, au transmis reprezentanții companiei.  Deocamdată, Dacia nu a transmis când plănuiește să repornească producția de la Mioveni, urmând ca anunțul către angajați și partenerii de business să fie făcut la momentul oportun.
În acest moment, circa 14.000 de persoane au intrat în șomaj tehnic. În perioada în care activitatea va fi oprită, angajații sunt plătiţi cu 85% din salariu, precum stipulează contractul colectiv de muncă încheiat cu conducerea.
„Urmează ca părţile să se întâlnească din nou miercuri (n.r. - 8 aprilie) pentru a analiza situaţia. În urma reanalizării de miercuri vom lua o următoare decizie”, a precizat viceliderul de sindicat de la Dacia, Ion Iordache.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea