Instituția Prefectului, la ceas aniversar

Prefectura Argeș, cu ocazia celebrării, pe 2 aprilie, a Zilei Instituției Prefectului, nu a mai primit, ca anul trecut, vizita foștilor conducători. Nici nu se putea, ținând cont de regulile nou impuse privind circulația și distanțarea. Anul trecut, spre exemplu, zece din cei 17 prefecți (16, în 2019) au băut o cafea la sediul instituției și s-au lăsat fotografiați, la plecare. Anul acesta, neavând ”poza” șefilor, o publicăm pe cea de anul trecut. Cu speranța să vedem, la anul, în primăvară, o fotografie cu persoane publice multe și vesele.
Adrian Bughiu, subprefect: "Dragi colegi, din anul 2018, ziua de 2 aprilie a fost declarată, prin lege , Ziua Instituției Prefectului. Însă, angajații Instituției Prefectului Argeș nu au vreme și nici posibilități pentru sărbătoare. Astăzi, ei sunt la datorie, pe frontul luptei împotriva unui inamic periculos, COVID-19. Ne rămâne așadar, doar să le mulțumim celor care veghează la siguranța noastră.
Prefectul, reprezentantul Guvernului în teritoriu și conducător al serviciilor publice descentralizate, este garantul respectării legii și a ordinii publice la nivel local. Odată cu evoluția administrativă, prefecturile au căpătat un rol important în dezvoltarea României.
Ca  subprefect al Argeșului, dar și ca fost secretar de stat în Guvernul României, cunosc foarte bine activitatea complexă a instituției prefectului, locul și rolul prefecților în statul de drept. În această zi, le urez tuturor celor care ocupă sau au ocupat funcția de prefect, dar și celorlalți colegi care au trecut pragul instituției noastre, putere de muncă și succes în activitate!”
Mai jos, prefecții de după 1989 ai județului nostru:  OLTEANU NICOLAE, CÎRSTOIU  ION, NIȚU VASILE, NICOLESCU CONSTANTIN, TEODORESCU AUREL, TOADER MARIN, TĂMAGĂ CONSTANTIN, TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, CÎRSTOIU ION, POPA ION, PROCA MARCEL, DAVIDESCU GHEORGHE, CIPRIAN BEREVOIANU, CRISTIAN SOARE, MIHAIL ADRIAN OPRESCU, EMILIAN DRAGNEA, EMANUEL SOARE.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea