Parohia Turculești (Călinești) – în prima linie a luptei pentru normalitate

Ca de fiecare dată când vremurile au cerut-o, Parohia Turculești (com. Călinești) a răspuns cu un hotărât ”prezent!”. Preotul satului, Cosmin Bologea, a organizat o strângere de donații pentru a-i sprijini pe semenii aflați în dificultate.

Măști și mănuși pentru cadrele medicale

Printre primele acțiuni de acest fel, din Argeș, s-a numărat cea a Parohiei Turculești. Acțiunea a constat în achiziționarea de măști și mănuși pentru cadrele medicale
Pr. Cosmin Bologea: ”Am distribuit 1500 de măști si 500 de mănuși chirurgicale . Multumim donatorilor si ostenitorilor , pentru că nu sunt, decât în mică măsură faptele noastre ci sunt faptele bune ale unor oameni care s-au implicat să ajute și în fața cărora ne înclinăm pentru aceste gesturi. Oamenii aceștia, care au ajutat sunt oamenii credinței. Suntem datori unii altora cu susţinerea. Îngăduiţi-ne să vă pomenim în dragostea lui Dumnezeu. Când mulți comentau că Biserica nu face nimic, vă dovedim, prin mii de cazuri, că Biserica chiar se implică, cu timp și fără timp. Totul depinde de cum vedem... de paiul din ochiul nostru.”

Alimente pentru semenii din categorii defavorizate

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, la Parohia Turculești au început acțiunile sociale, acțiuni țintite întru ajutorarea, în special, a copiilor și bătrânilor aflați în situații dificile. Astfel, Parohia Turculesști împreună cu Școala Gheorghe Gomoiu au organizat o acțiune de a sprijini azilele din Călinești și Centrul de Copiii cu 1000 de iaurturi. Ulterior, s-au strâns alimente și produse de primă necesitate  ce au fost împărțite în sat.
Pr. Cosmin Bologea: ”Alături de 8 suflete minunate, am reușit,  astăzi (marțea trecută, n.r.), să pregătim, pentru 20 de familii și bătrâni neputincioși, o masă caldă, alimente și produse de igienă. Am văzut lacrimi de liniște în ochii bătranilor dar și nădejde de izbândă din această slăbănogeală a lumii”.
Vineri seara, dar și sâmbătă, preotul Bologea strângea, din nou, materiale sanitare, pentru a le dona celor care au nevoie. Fapte frumoase, oameni frumoși!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea