Au fost finalizate lucrările! Corpul vechi al Spitalului din Mioveni, pregătit să primească primii pacienți cu COVID-19

# „Dacă vin și medicii de la Pitești, putem intra în program de luni”, a precizat Ion Georgescu, primarul de la Mioveni
Activitatea medicală dedicată tratării cazurilor de COVID-19 a fost organizată în regim de secție externă de boli infecțioase în corpul vechiului spital de la Mioveni. Săptămâna trecută s-a lucrat ca această unitate să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a primi primii pacienți.  În cele trei corpuri ale clădirii au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instalațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor. Lucrările au fost finalizate duminică, 5 aprilie.
„Vreau să mulțumesc echipei manageriale, angajațiilor spitalului indiferent de funcția pe care o au și bineînțeles la cele trei firme care au lucrat în ultimele 10 zile ca să îndeplinim condițiile. Nu există în județul Argeș așa ceva în acest moment. Chiar ne dorim să salvăm oameni, chiar ne dorim să le dăm primul ajutor, chiar ne dorim să le fie bine”, a precizat primarul Ion Georgescu.
Corpul vechi al spitalului de la Mioveni ar putea să primească primii pacienți chiar de luni. „Putem primi 97 de persoane la vechiul spital de la Mioveni. (...) Luni dimineață (nr. 6 aprilie), la ora 8.00, dacă se rezolva problema cu medicii și personalul medical de la Pitești, de la secția Boli Infecțioase, putem intra în program de lucru. Avem nevoie de medici și de tratamentul de specialitate, noi am încercat să căutăm, dar nu găsim. Probabil vor transfera  de la Pitești”, ne-a precizat, sâmbătă - 4 aprilie, edilul de la Mioveni.

Dr. Horia Trăilă, încă 6 luni manager la Spitalul Orășenesc Mioveni

De asemenea , doctorului Horia Trăilă i-a fost prelungit pentru 6 luni mandatul de manager la Spitalul Orășenesc Mioveni, după ce precedentul mandat a expirat pe 1 aprilie. După mai multe discuții și tensiuni, doctorul a fost în cele din urmă convins de primarul Ion Georgescu să rămână pe poziție. „Domnul doctor Trăilă a luat dispoziţia de prelungire a mandatului. Va fi manager încă şase luni, am ajuns în cele din urmă la un consens”, a mai declarat Ion Georgescu.
Chiar dacă mai mulți doctori de la Mioveni au anunțat că își dau demisia după ce Spitalul de la Mioveni a fost nominalizat ca unitate COVID-19, în cele din urmă a fost un singur astfel de caz, argumentat de o situație medicală.
„La început, când s-a stabilt ca spitalul nou să fie spital COVID-19 în totalitatea lui, au fost foarte multe discuții. Din ceea ce știu își scrisese demisiile în jur de 100 de persoane din 220. Am vorbit cu managerul Trăilă să nu le înregistreze. (...) Îi mulțumesc domnului dr. Trăilă, echipei manageriale, care în zilele respective a încercat să țină personalul unit. A reușit până la urmă. Știu că un singur medic a părăsit spitalul pentru că am înțeles că avea niște probleme de sănătate”, a mai susținut edilul de la Mioveni.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea