Dacia reia producția la Mioveni

Producţia de maşini în uzinele Dacia de la Mioveni va fi reluată la începutul lunii mai. După Paşte, se reia activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri. Sindicaliştii care îi reprezintă pe angajații fabricii de automobile de la Mioveni au anunțat că au semnat cu reprezentanţii patronatului un acord în acest sens. Primii care vor relua lucrul vor fi 250 de angajați din cei 4.000 ai Uzinei Mecanică şi Şasiuri, urmați la scurt timp de 190 de specialiști ai departamentului „presaj”.
Direcția Comunicare a companiei Dacia Renault a transmis intenția producătorului de autoturisme de la Mioveni de a relua producția. „În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.
Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:
• Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru
• Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi
Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.
Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.
Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”, se arată într-un comunicat de presă emis redacției noastre.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea