Armand Chiriloiu: „Nu are nimeni curaj să circule cu lemne fără documente”

Activitatea Direcției Silvice Argeș a fost afectată destul de mult în această perioadă, de stare de urgență generată de COVID-19.
„Este afectată pentru că nu se poate valorifica în condiții normale lemnul de foc. E foarte greu de transportat lemnul acum pe perioada de ordonanță militară, deși nu este interzis pentru că este un element de strictă necesitate. Agenții economici vor să reeșaloneze exploatarea masei lemnosă după perioada de urgență, iar la nivel de regie s-au redus timpul de lucru de la cinci zile la patru zile și s-a diminuat salariu cu 20%, măsuri luate la nivelul țării”,a precizat Chiriloiu.
Cu toate că la nivel național sunt zeci de sesizări privind defrișarea masivă, conducerea Direcției Silvice Argeș susține că la nivel de județ nu există tăieri ilegale. „Nu avem tăieri ilegale de pădure. Nimeni nu are curajul să transporte lemn acum. E poliție peste tot.  Nu există mașină plină cu lemn care să nu fie oprită de poliție. Nu are nimeni curaj să circule cu lemne fără documente”, susține Armand Chiriloiu.

O treime din cantitatea de lemne doborâtă de vijelii a fost pusă în valoare

Reamintim că intensificările violente ale vântului au pus la pământ, pe sute de hectare, copaci sau păduri întregi în munții din nordul județului la începutul lunii februarie. S-a estimat undeva între 180.000-200.000 de metri cubi de masă lemnoasă doborâtă de vijelii, cea mai afectată fiind zona Aninoasa, Câmpulung și Domnești. „Am început să le punem în valoare și să le scoatem la licitație, în primă urgență. Am marcat deja undeva la 65 de mii de metri cubi. Cam o treime din ea este deja pusă în valoare”, ne-a mai precizat directorul Direcției Silvice Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea