Promisiunea lui Miuțescu: „Încercăm să aducem, prin Unifarm, un aparat PCR în Argeș”

Județul Argeș deține până în acest moment un singur aparat Real Time PCR,  de testare a noului tip de coronavirus, care a fost donat Spitalului Orășenesc Mioveni de mediul privat. În schimb, există promisiuni că vor fi aduse și altele. O astfel de promisiune a fost făcută și de liderul liberal Adrian Miuțescu, președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.
”Am discutat cu ministrul Tătaru (n.r. ministrul Sănătății) care îmi promisese un aparat  dintr-un lot adus prin Crucea Roșie. Din păcate acesta nu avea toate accesoriile pentru testare. Dacă nu îl iei complet nu îl poți utiliza. Am abordat o altă cale. Unifarm a cumpărat niște teste pentru noi din afară și încercăm să vedem dacă putem aduce, de la Unifarm, un aparat de genul acesta în Argeș. Prefectul este pus în legătură cu cei de acolo, cu secretarul de stat Baciu care se ocupă de treaba asta la nivel de minister”, ne-a precizat Adrian Miuțescu.

Președintele PNL Argeș: „Să sperăm că se va lega ceva”

Întrebat de ce mediul privat a putut să aducă un astfel de aparat în Argeș, în timp ce autoritățile statului așteaptă încă diferite răspunsuri, Miuțescu a precizat: „Privatul are pârghii mai simple de lucru, pe când cele de stat toate depind de licitații, de omologări… Să sperăm că se va lega ceva”.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea