Aparatul PCR de la Mioveni va efectua primele teste în această săptămână

Săptămâna trecută, omul de afaceri Gheorghe Văsâi a donat Spitalului Orășenesc din Mioveni un aparat Real Time PCR, pentru testarea coronavirusului. Aparatul a fost predat de reprezentantul firmei Dialab, în prezența primarului Ion Georgescu și a managerului spitalului dr. Horia Trăilă. A fost montat în noua secție de boli infecțioase, organizată în pavilionul vechiului spital. Și Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, a venit cu o contribuție personală, plătind suma de 9 000 lei, pentru achiziționarea unui kit de testare destinat acestui aparat. Politicianul a cumpărat primele 100 de teste ce se vor face pe noul aparat la Mioveni.

În această săptămână, conform primarului Ion Georgescu, vor fi efectuate primele teste cu noul aparat. „Noi estimăm ca primele testări să înceapă miercuri sau joi pentru că trebuie parcursă o procedură. Avem cei doi specialiști, dar este problema de niște avize, de niște autorizații DSP”, ne-a precizat Ion Georgescu.
Având și ATI integrat în această secție, prin facilitatea oferită de acest aparat de testare, se obține la Spitalul din Mioveni organizarea ideală pentru a avea o șansă în lupta cu virusul COVID-19. ”Vom avea posibilitatea în câteva zile, după ce obținem toate avizele și certificările necesare, în regim de urgență, să facem teste pacienților suspecți, cadrelor medicale, așa cum ar trebui, conform normativelor Ministerului Sănătății”, a declarat managerul Horia Trăilă.
De asemenea, și compania Dacia Renault va dona un aparat PCR pentru Mioveni. „Da, așa este. Am discutat cu Dacia acum vreo două săptămâni și ne va dona un aparat. (…) Noi facem eforturi și am apelat la oameni de afaceri, la oameni de bine, la fundații, ca să ne ajute și cu kit-uri... Aparatele se pot folosi acum pentru testări, dar sunt utile și după ce se termină cu coronavirusul. Au mai multe funcții, se pot face mai multe testări. Ele pot fi utile mereu”, ne-a mai precizat primarul Ion Georgescu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea